Chrudimské noviny Podívejte se na projektovou dokumentaci radarů na Vlčí hoře

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Podívejte se na projektovou dokumentaci radarů na Vlčí hoře

Chrudim – Radary určené k měření rychlosti a následnému pokutování „neukázněných“ řidičů ve Václavské ulici budou. Jakkoli se zdá, že celý projekt za dva a půl milionu korun usnul, není tomu tak. Radnice zadala veřejnou zakázku na dodavatele zařízení určeného ke „kasírování“ řidičů nedodržujících předepsanou padesátku. Zájemci o lukrativní nabídku mohou své návrhy posílat až do 27. dubna.

Předmětem plnění veřejné zakázky je instalace a následný nájem zařízení pro úsekové měření rychlosti vozidel a detekci nákladních vozidel ve Václavské ulici v Chrudimi. Součástí musí být automatizovaný přenos dat o provedeném měření a  též zajištění provozu potřebných softwarových aplikací dle projektové dokumentace (tu obsahuje příloha pod textem), kterou zpracovala hlinecká firma DI Projekt v lednu letošního roku.

V lokalitě, přes níž se podle všeho pravidelně řítí nebezpeční silniční piráti, lze očekávat zařízení k obousměrnému měření rychlosti, tedy jak ve směru od nemocnice, tak od Presů. V místě křížení Václavské ulice a ulice Vlčí Hora bude instalován obousměrný systém pro měření okamžité rychlosti. Mělo by též dojít k napojení do registru kradených vozidel.

Společně s chystaným „zklidněním“ spojnice mezi Chrudimí a Slatiňany a plánovanou stavbou retardéru v ulici Na Ostrově, jde o další krok, jímž radnice bojuje proti řidičům. Po instalaci radaru ve Václavské ulici však lze očekávat přesunutí aut do místní části Vlčnov, která rovněž nabízí silnici směřující do Slatiňan. To jistě potěší obyvatele Vlčí hory a zarmoutí Vlčnovské.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele karel1
#6382 karel1 4. Duben 2018 - 20:17
To bude obsílek pro sanitky, a výmluv řidičů,že spěchali do nemocnice. Paráda až budou za Slatiňan spěchat do porodnice a po příchodu domů prokazovat,že rodili.Znám lepší místa na stacionární radar ve městě,ale tady asi bydlí nějaká důležitá "duše". Uš se díky nim hodně "budovalo" ve městě.
Obrázek uživatele honz.m
#6383 honz.m 5. Duben 2018 - 7:04
stejný případ je i plánované zpomalení na 70km/h u silnice mezi Chrudimí a Slatinany kolem Píštov. taky tam asi bude bydlet nějaká důležitá "duše"...