Chrudimské noviny Čištění Filištínské ulice technické služby odflákly

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Čištění Filištínské ulice technické služby odflákly

Chrudim – Probíhajícího čištění ulic a parkovišť ve městě si všiml asi každý. Není sice vidět přímo metaře s košťaty, lopatami a vozíky, kteří by se věnovali úklidu, přesto špína z veřejného prostoru mizí. V samotném centru města však obvyklý přístup nestačí, což technické služby ani po letech od jeho rekonstrukce nedokázaly pochopit.

Rok co rok se situace opakuje. V létě, v rámci údržby dlažby v centru, vyjedou pánové s lopatami a zásobou štěrku. Ten následně v nejsušších měsících roku rozsypou mezi kostky. Prach se vznáší do oblak a plic Chrudimáků. Proč není stále možné sypat ulice v okolí Resselova náměstí v zimě, kdy by kamínky fungovaly i jako protiskluz? Tající sníh a led jepozději vpraví mezi kostky, čímž  dojde k úspoře času i peněz.

Letos se zametací vůz technických služeb v rámci jarního úklidu vypravil i do Filištínské ulice. Na rozdíl od jiných míst, nemuseli zde řidiči své vozy přeparkovat. Důvod je vcelku jasný – řidič vozítka s košťaty prosvištěl středem ulice rychlostí zhruba 40 kilometrů za hodinu. Z výše vloženého videa i svědectví jeho autora je navíc zřejmé, že v provozu byl pouze jeden z jeho předních kartáčů.

Nabízí se tedy otázka – spěchal šofér metacího vozu na oběd, nebo dostal „shora“ příkaz projet ulici „aby se neřeklo“, přičemž výsledek jeho konání není až tak důležitý?

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Zdena
#6462 Zdena 17. Květen 2018 - 10:40
O tom by se dalo diskutovat proč tak spěchal. A taky proč se nemusela auta odklidit. U nás museli, ale je pravda kdo zůstal, neměl letos kdo neodjel lístek za stěračem....
Obrázek uživatele karel1
#6463 karel1 17. Květen 2018 - 15:42
Zcela běžná praxe v Chrudimi,zametací vůz prosviští ulicí,zvedne prach a nepořádek se nažene na jiné místo v ulici.