Chrudimské noviny Město by chtělo před nádražím vybudovat cyklověž

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Město by chtělo před nádražím vybudovat cyklověž

Chrudim – Výstavba nového dopravního terminálu bude pro obyvatele města znamenat celou řadu dopravních omezení. Stavbu radnice rozdělí na čtyři etapy a její zahájení je plánováno na prvního září 2019, kdy se uzavře křižovatka ulice Rooseveltovy s ulicí ČSA. Skončit by měla závěrem roku 2020. Součástí revitalizace prostoru před nádražím by mohla být i stavba kontroverzního parkoviště pro cyklisty.

Nový dopravní terminál by měl do prostoru přednádraží přinést zlepšení v celé řadě oblastí. Na své si tu přijdou jak chodci, tak řidiči, jimž město plánuje nechat konečně vybudovat i kvalitní plochu pro odstavení aut. Megalomanské plány radničních pánů, jimiž chtěli vyjít vstříc cyklistům, mírní členové dopravní komise rady města.

Místostarosta Jaroslav Trávníček (ČSSD) totiž „komisaře“ na jejich posledním jednání seznámil s úmyslem vystavět před nádražím cyklověž. Do ní by si kolaři za pár pětek mohli odstavit své bicykly bez rizika, že jim je nějaký nenechavec odcizí. Cyklověž  nechaly vybudovat i sousední Pardubice před svým vlakovým nádražím. Po počátečním nadšení tu přišla studená sprcha. Cyklisté totiž raději využívali běžné stojany, než věžovité parkoviště pro kola.

Členové dopravní komise ve své většině proto místostarostovi doporučili, aby raději zauvažoval o nákupu obyčejných, jednostranných a uzamykatelných stojanů „Velock“, než stavbě pravděpodobně zbytečné a drahé cyklověže.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele mm
#6482 mm 15. Červen 2018 - 7:30
Hmmm bezva nápad ... zkusili ste jet někdy v dopravní špičce na nádraží na kole ?? Slušnej adrenalin ... nejdou nám cyklostezky, tak postavíme cyklověž, ta nám půjde.
Obrázek uživatele Bleeer
#6483 Bleeer 17. Červen 2018 - 15:33
mm: Hmmm bezva nápad ... zkusili ste jet někdy v dopravní špičce na nádraží na kole ?? Slušnej adrenalin ... nejdou nám cyklostezky, tak postavíme cyklověž, ta nám půjde.
Jenže tyhle plány se nedělají na dnešek, ale do budoucna, víme? A o tom, že po dostavbě obchvatu klesne dopravní zátěž na Palackého, už jsme určitě slyšeli, že jo.
Obrázek uživatele karel1
#6484 karel1 18. Červen 2018 - 9:03
Bleeer: Jenže tyhle plány se nedělají na dnešek, ale do budoucna, víme? A o tom, že po dostavbě obchvatu klesne dopravní zátěž na Palackého, už jsme určitě slyšeli, že jo.
A auta od Čáslavi pojedou kudy? Snad tomu sám nevěříte.
Obrázek uživatele Bleeer
#6487 Bleeer 18. Červen 2018 - 18:46
karel1: A auta od Čáslavi pojedou kudy? Snad tomu sám nevěříte.
Aha, asi nejste místní, když se tak ptáte, tak pro vás jednodušeji: auta od Čáslavi jsou jedna část, auta od Pardubic další. Těch od Čáslavi méně projíždět nebude, těch od Pardubic ano. Další dotazy?
Obrázek uživatele karel1
#6488 karel1 19. Červen 2018 - 21:52
Bleeer: Aha, asi nejste místní, když se tak ptáte, tak pro vás jednodušeji: auta od Čáslavi jsou jedna část, auta od Pardubic další. Těch od Čáslavi méně projíždět nebude, těch od Pardubic ano. Další dotazy?
Od Pardubic kolem nádraží pojedou jenom místní co to znají,já bych tudy ve špičce nejel a ostatní jsou hnáni ke kaufu. Tama se na na Nasavrky kolem nádraží snad nejede.
Obrázek uživatele Bleeer
#6489 Bleeer 19. Červen 2018 - 22:31
karel1: Od Pardubic kolem nádraží pojedou jenom místní co to znají,já bych tudy ve špičce nejel a ostatní jsou hnáni ke kaufu. Tama se na na Nasavrky kolem nádraží snad nejede.
Přečtěte si můj první příspěvek ještě jednou. Psal jsem o Palackého. Jistě víte, kudy vede. Těch aut, které směřují od KO na Bídě přes Palackého, zase tak málo není - zvláště po výstavbě toho nesmyslného sjezdu z obchvatu u Medlešic.