Chrudimské noviny Dotace na stavbu dopravního terminálu byla schválena

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Dotace na stavbu dopravního terminálu byla schválena

Chrudim – Na zdejší radnici mohou politici a úředníci otevírat šampaňské. Řídící výbor ITI Hradecko – pardubické aglomerace totiž schválil další z jedenácti projektů za více než 385 milionů korun. Nechybí mezi nimi ani projekt úprav chrudimského přednádraží, dopravní terminál.

Aktuální podoba dopravního terminálu v Chrudimi jak z hlediska svého technického stavu, tak kvality cestování neodpovídá současným potřebám cestujících. Samotný terminál zahrnuje také vybudování odpovídající infrastruktury pro parkování osobních automobilů či jízdních kol,“ uvedl místostarosta Jan Čechlovský (ODS).

Nový dopravní terminál přinese zvýšení komfortu jak pro cestující vlakem, tak z části také autobusy a osobními auty. Vzniknout tu mají nová parkovací místa, úpravami projde celý prostor před nádražím, který v současné podobě dělá městu spíše ostudu. Přes nejrůznější fantaskní návrhy, mezi nimiž nechyběla cyklověž, bude celá plocha podle všeho upravena v duchu střídmosti a praktičnosti. Bohužel, dlouhodobé neshody s majiteli však stále brání v rekonstrukci blízkého autobusového nádraží.

Stavět by se mělo začít v červenci příštího roku a práce skončí v říjnu roku 2020. Cenu radnice předběžně odhaduje na 60 milionů korun.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Jay
#6493 Jay 22. Červen 2018 - 13:18
Bude součástí i nadchod nad tratí směrem ke Skřivánku, jak je vidět na jiném obrázku studie?