Chrudimské noviny Vznikne mapka umístění kontejnerů na tříděný odpad

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Vznikne mapka umístění kontejnerů na tříděný odpad

Chrudim – Nerudovskou otázku „kam s ním“ řeší v souvislosti s likvidací starých a nepotřebných elektrospotřebičů občas každý. Ve městě sice existují speciální kontejnery, kam lze takové přístroje vyhazovat, není jich ale mnoho. Hodila by se proto mapka jejich umístění.

Pokud potřebuji využít kontejner na elektroodpad, kterých je v Chrudimi velmi málo, znamená to dlouhé hledání červeného kontejneru v ulicích města. To je nakonec lepší ten spotřebič hodit do kontejneru na odpad komunální, tedy směsný. Ne pro přírodu, samozřejmě, nicméně budu-li ten červený kontejner hledat projížděním se po městě v automobilu, vyjde možná pro přírodu příznivěji ten kontejner na komunální odpad. Zvláště nyní, kdy je sběrný dvůr uzavřen a funguje pouze provizorní, by se tato mapa opravdu hodila,“ popisuje svoje potíže s „recyklací“ elektroodpadu Karolína.

Šéf Odboru regionálního rozvoje MěÚ Chrudim Petr Kopecký potvrzuje, že tento problém jeho lidé znají a dokonce ho i řeší. Na podzim letošního roku proto žádanou mapu kontejnerů zveřejní.K dispozici máme momentálně pouze příruční mapy rozložení kontejnerů na tříděný odpad a seznamy ulic na ostatní druhy odpadu. Nyní řešíme aktualizaci dat a pravděpodobně v říjnu 2018 by taková mapa měla být k dispozici. Sběrný dvůr byl po dobu rekonstrukce přesunut do provozovny Recycling – kovové odpady a. s. v Dašické ulici. Nejedná se o provizorní sběrný dvůr, ale plnohodnotný – jsou zde přijímány všechny druhy odpadu. Konkrétně elektrospotřebiče také v rámci zpětného odběru odebírají všechny provozovny elektro,“ říká úředník Kopecký.

 

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Bleeer
#8515 Bleeer 19. Duben 2019 - 17:50
Dobrý den, v článku se píše o říjnu 2018 - není to překlep? Nemělo tam být třeba 2048? Nebo tu mapu máme, ale dobře schovanou?
Obrázek uživatele Jan Navrátil
#8516 Jan Navrátil 19. Duben 2019 - 18:27
Musíte si přečíst datum kdy ten článek byl napsán.
Obrázek uživatele Bleeer
#8517 Bleeer 19. Duben 2019 - 20:19
Jan Navrátil: Musíte si přečíst datum kdy ten článek byl napsán.
Co to mění na tom, že mapa měla být v říjnu 2018 a není ani v dubnu 2019? Nebo jste ji snad našel?