Chrudimské noviny Přehled kandidátů do komunálních voleb

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Přehled kandidátů do komunálních voleb

Chrudim – Předvolební kampaň před podzimními komunálními volbami pomalu začíná. Současné vedení města má však situaci podstatně ulehčenu prakticky neomezenou možností prezentace skrze úspěchy radnice ve všemožných rekonstrukcích, opravách, instalacích a kulturních akcích. Tiskoví mluvčí zaskočí za PR specialistu a vyplodí tiskovou zprávu oslavující velikost politických špiček. Komu dalšímu mohou dát Chrudimáci svůj has?

Kandidátky jednotlivých volebních uskupení jsou na světě. V samotném městě se o přízeň zdejších obyvatel uchází osm „partají“, a sice ANO 2011, Chrudimáci, Komunisté, Koalice pro Chrudim, ODS, SNK – ED, Piráti a ČSSD. Především Piráti, navnadění úspěchem své strany v posledních volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, považují sami sebe za „černé koně“ nacházejících komunálek. Trojku vedoucí jejich kandidátní listinu tvoří Pavel Štěpánek, Daniel Lebduška a Aleš Nunvář. „Babišovce“ směřují do boje o hlasy František Pilný, David Kasal a Jiří Lesák. František Pilný figuruje stále jako nestraník.

„Chrudimáci“ jsou koalicí Strany svobodných občanů a TOP 09. Lídrem se stal Petr Lichtenberg, záda mu kryje Vladislava Michalová a trojici doplňuje Josef Káles mladší. Jistou kuriozitu najde volič na jedenáctém místě kandidátky, kde přečte jméno chrudimského „samuraje“ Richarda Alexy. Alexa totiž v minulosti figuroval jako ten, kdo podporuje spíše člena ANO 2011 Ondřeje Kudrnáče.

Komunistická strana umístila na první místa mlčenlivé soudruhy Pavla Žampacha a Ivana Belohlávka, nechybí však ani hyperaktivní politik Jaroslav Moučka. Koalici pro Chrudim chce do městského zastupitelstva opět dostat její jednička, místostarosta Roman Málek. Druhé místo náleží Jiřímu Hradcovi a třetí příčka Radku Vaškovi. Ani v čele kandidátky ODS nechybí místostarosta, bývalý poslanec Jan Čechlovský. Sekunduje Jiří Kubeš, trojici jmen uzavírá Kateřina Jánská. Tomáš Vondráček, Miroslav Tejkl a Ilona Jeníčková – to jsou první tři zájemci o post městského zastupitele z řad České strany sociálně demokratické.

Současný starosta města Petr Řezníček dominuje kandidátům SNK – ED. Šárka Trunečková získala místo druhé, Tomáš Vápeník třetí.

Komunální volby se uskuteční v termínu 5. až 6. října letošního roku.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele devin m
#6597 devin m 17. Září 2018 - 13:11
P O Z O R !! Varování před blížícími se volbami. Jeden z našich známých psychologů tvrdí, že třetina národa jsou debilové a další třetina IQ nic moc. Náš volební zákon s tímto vůbec nepočítá !! Nejenom, že debilové mohou chodit k volbám, ale co je ještě horší, debilové a různí IQouši se mohou objevit i na kandidátních listinách. Půjdete-li k volbám, buďte nanejvýše obezřetní :-)).