Chrudimské noviny Kamiony z Rubešovy ulice hned tak nezmizí

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Kamiony z Rubešovy ulice hned tak nezmizí

Chrudim – Od otevření první části obchvatu si mnozí slibovali ulehčení dopravě v krizových částech města. Ne všechny sny a tužby však došly svého naplnění. Lidem třeba stále vadí kamionová a nákladní doprava v Rubešově ulici. Nákladní auta tu jezdí dnem i nocí, lidem se špatně spí.

Zajímalo by mne, zda je nutné, aby Topolskou ulicí projížděla kamionová doprava - zejména v nočních hodinách. Na trase mezi světelnou křižovatkou u MŠ Dr.Malíka a kruhovým objezdem u Lídlu není žádná firma, využívající nákladní automobily nad 7,5 tuny. V době fungování části obchvatu to snad není zapotřebí,“ ptá se na městském webu Jaromír Dalecký.

Šéf Oddělení dopravy a komunikací MěÚ Chrudim Milan Šikl vysvětluje, jak se to s dopravou v těchto místech má. „Předmětný úsek pozemní komunikace je v Rubešově ulici, nikoliv v Topolské. Jedná-li se tedy o ulici Rubešova, tak jí prochází silnice III/340 25, která je součástí Městského komunikačního okruhu, označován a uváděn také jako MKO. Pozemní komunikace této kategorie a významu jsou dle stávajících předpisů, upravujících tuto oblast, pro danou dopravu určeny. Zahájit vylučování tranzitu, zejména nákladních vozidel, bude možné až po dokončení přeložek silnic první třídy mimo město - silnice I/37 - Pardubice–Nasavrky a I/17 - Heřmanův Městec – Hrochův Týnec,“ uvádí úředník.

red

Reklama

Obrázek uživatele emik
#6571 emik 5. Září 2018 - 10:13
Bodejd by tam nejezdili, když na té hloupé křižovatce na Mýto musí z obchvatu na Chrudim a okolo sídliště do Slatiňan odbočovat DOLEVA a dávat všem přednost. To se na tak frekventované silnici fakt dělá blbě i se silným osobákem. Já od Pardubic taky sjedu k drůbežárně a jedu po okruhu. Od nás na Pardubice také odbočujeme doleva, ale aspoň dáváme přednost jen jednomu směru. Mimochodem, kdysi tam byla taky 70ka, nebo ne? Ne že by někomu vadila. - Řešení bude určitě zákaz vjezdu nebo průjezdu.