Chrudimské noviny Lávka přes Chrudimku je uzavřena

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Lávka přes Chrudimku je uzavřena

Chrudim – Pravidelná údržba, ať už památek, nebo objektů běžné občanské vybavenosti, není něčím, čím by se radnice mohla chlubit. Raději jednou za čas „vysolí“ stovky tisíc korun za kompletní opravu, než aby v kratších časových úsecích za menší peníz odstraňovala drobné nedostatky. Ukázkovým příkladem je nově uzavřená lávka přes Chrudimku na Jungmannově nábřeží.

Lávku, která je hojně využívanou zkratkou především pro obyvatele panelového domu na Palackého třídě, muselo město uzavřít v úterý 4. září. Občany vyzývá, aby pro přechod využívali mosty v Havlíčkově a Vrchlického ulici. Uzavřený mostek má být připravován pro rekonstrukci, která však podle všeho započne až v roce 2019. Hrozilo lidem, kteří po ní chodili, nebezpečí?

Při pravidelné běžné kontrole statika bylo zjištěno poškození nosné konstrukce s doporučením lávku uzavřít. V této chvíli tedy hledáme vhodné řešení, které bychom měli realizovat, co nejdříve to bude možné,“ říká tiskový mluvčí chrudimské radnice Aleš Prokopec.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele emik
#6601 emik 18. Září 2018 - 20:58
Sranda, že se tak málo důležitá lávka ("potřebujeme ji na cestu do centra") dostala do zpráv na Primě. Podobně jako Beran/Beránek si stěžoval, že má dům u letiště a létají tam letadla (kdysi v Cernych ovcich). Ne, není to ono. Zkrátí cestu i do Havlíčkovy ulice. Omlouvám se místním. Ale fakt mi nepřipadá tak důležitá - je fakt, že ji nepoužívám.