Chrudimské noviny Jaroslav Mazanec: Koupil si František Pilný vysokoškolský titul?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Jaroslav Mazanec: Koupil si František Pilný vysokoškolský titul?

Jako voliče v Chrudimi mne zaujala prezentace kandidáta na starostu za hnutí ANO pana Františka Pilného, který se představuje jako absolvent Právnické fakulty, Masarykovy univerzity v Brně a Vysoké školy ekonomické v Praze.

 

Znám pana Pilného jako pokrývače a později majitele několika firem, nikdy jsem však nezaznamenal, že by studoval na vysoké škole. Dnes se prezentuje jako Ing. František Pilný, MBA. Zajímal jsem se proto, kde a jak tituly během, tak krátké doby získal.

 

Titulem MBA není třeba se blíže zabývat, protože je možné jej získat za částku cca 40.000,- Kč. Více mne však zajímali tituly další.

 

Podle dostupných informací pan Pilný zakončil bakalářské studium obhajobou bakalářské práce 14.6.2017.

https://is.muni.cz/th/rgor9?info=1;zpet=%2Fvyhledavani%2F%3Fsearch%3DPiln%C3%BD%20agenda:th%26start%3D1

 

Magisterské studium pak pan Pilný zvládl za necelý rok v Jindřichově Hradci, na Fakultě managementu, která je zaštiťována VŠE. Na oficiálních stránkách této školy je uvedeno, že magisterské studium je dvouleté??? Na straně 7 své diplomové práce pan Pilný zveřejňuje zadávací list diplomové práce, kde je jako termín zadání uveden duben 2017, ale to ještě nebyl bakalář – jak je to možné?

Po dotazu na délku studia pana Pilného na uvedené škole jsem získal odpověď, že k poskytnutí informace musí dát souhlas pan Pilný a jak jsem zjistil, došlo bezprostředně po dotazu k opravě data zadání diplomové práce na webové stránce v systému školy (na 23.10.2017). Změnu však nebylo možné provést na zadávacím listu, který je vkládán povinně do každé diplomové práce.

Na jakém základě tedy pan Pilný vystudoval „VŠE“ za necelý rok, když ostatní studenti studují minimálně roky dva? Asi se jednalo o výjimku pro prominenta, který si svůj titul koupil, a na kterou běžní lidé nemají nárok. Kolik je takových prominentů – kandidátů na starostu za hnutí ANO?

https://vskp.vse.cz/73066_reforma_vzdelavani_zdravotnich_sester_vcr

 

Je to vše opravdu zajímavé. Já jsem se domníval, že dnes již není možné si kupovat tituly, jak tomu bylo dříve na Plzeňské univerzitě. Případ pana Pilného však ukazuje na něco jiného. Asi to vše potřeboval stihnout před volbami, aby oslnil spoluobčany.

 

 

Jaroslav Mazanec, Chrudim

 

Reklama

Obrázek uživatele Jokl
#6651 Jokl 5. Říjen 2018 - 14:19
Průměrné hodnocení Františka Pilného oponentkou práce, fakulta managementu v Jindřichově Hradci ... to kandidát na starostu pan Pilný asi moc velkej lumen nebude.
Obrázek uživatele platek
#6652 platek 6. Říjen 2018 - 18:00
asi jako koupene a opsane práce politiku z rad CSSD a buh vi koho ještě dalšího....tohle ještě dneska nekoho prekvapi?
Obrázek uživatele Jokl
#6653 Jokl 7. Říjen 2018 - 15:19
Teď ještě, jestli pan Pilný to starostování zvládne. Když tak koukám na jeho historii, firmy mu moc nešlapou, školu udělal průměrně, za zády má exoty. Fakt, jsem moc zvědavý.
Obrázek uživatele Bleeer
#6655 Bleeer 7. Říjen 2018 - 20:20
Joklíku, klid. On mu nikdo žádné starostování nenabízí.
Obrázek uživatele Zbyněk Kotúč
#6676 Zbyněk Kotúč 11. Říjen 2018 - 19:47
Pane Františku Pilný, kandidáte na starostu za hnutí ANO, byl byste tak laskav a sdělil vašim voličům a též i těm, kteří vás nevolili, jak je to s vašimi tituly doopravdy? Neobáváte se toho, že pokud výše uvedené pochybnosti nevyvrátíte, stanete se v očích nemalé části veřejnosti podvodníkem? To je ta ZMĚNA, kterou chcete přinést na radnici?
Obrázek uživatele xyz
#6684 xyz 12. Říjen 2018 - 10:14
Zbyněk Kotúč: Pane Františku Pilný, kandidáte na starostu za hnutí ANO, byl byste tak laskav a sdělil vašim voličům a též i těm, kteří vás nevolili, jak je to s vašimi tituly doopravdy? Neobáváte se toho, že pokud výše uvedené pochybnosti nevyvrátíte, stanete se v očích nemalé části veřejnosti podvodníkem? To je ta ZMĚNA, kterou chcete přinést na radnici?
Přidávám se k tomu. Minimálně je podivné, že bakalářská práce je z odvětví - obchod, kterému se věnuje a pak píše v magisterské o vzdělávání sester. Pane Pilný, dokažte, že nekážete o pravdě jen slovy!
Obrázek uživatele vícebojaŕ
#6687 vícebojaŕ 13. Říjen 2018 - 7:35
Volil jsem 27 jednotlivých jmen. Jediné toto hnutí ode mne nezískalo ani jeden hlas. A to jsem ještě nestudoval historii titulu chrudimského lídra. Za co vše je dnes možné získat tituly? Ač jsem pro zákaz komunistické strany, protože podle mne naplňuje definici propagace hnutí směřujících k potlačování osobních práv a svobod, volit ANO pro mne bylo horší volbou, než volit Pavla Žampacha, kterého už léta znám.