Chrudimské noviny Piráti + Chrudimáci + ANO 2011. Nová koalice je už téměř na světě

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Piráti + Chrudimáci + ANO 2011. Nová koalice je už téměř na světě

Chrudim – Každý, kdo na základě pirátského předvolebního plakátu, jenž se třepotal na plotě lídra kandidátky Hnutí ANO 2011 Františka Pilného, odhadoval ideovou spřízněnost Pirátů a „babišovců“, může slavit. Obě strany se v minulých dnech několikrát sešly a v podstatě dohodly na budoucí spolupráci.

Piráti se obsahem jednání s potenciálními koaličními partnery, na rozdíl od mnoha jiných stran, rozhodně netají. Spolu s často hodně specifickými pravopisnými kreacemi je zveřejňují na svém diskusním fóru a proklamovanou otevřenost tak naplňují i v praxi.

Piráti s „anonisty“ jednali již před volbami a také tehdy zde panovala více, než méně shoda v klíčových otázkách. Tou nejpodstatnější se zdá být snaha o kompletní obměnu vládnoucích stran, v čemž si samozřejmě „notují“ jak s Františkem Pilným a jeho "soukmenovci", tak třeba i s Chrudimáky lídra Petra Lichtenberga. Společnou řeč naopak jen velmi těžko hledají třeba s ODS a kompletně odmítají spolupráci s komunisty.

Začátkem října však Pavel Štěpánek (Piráti) a jeho kolegové, novopečení zastupitelé Daniel Lebduška a Aleš Nunvář diskutovali též se současným starostou města Petrem Řezníčkem (SNK – ED). Vyslechli jsme si priority při povolební strategii - byla nám nabídnuta koalice SNK ED, Piráti, ODS, Koalice pro Chrudim a ČSSD, první místostarosta a pozice v dozorčí radě VaK Chrudim. To jsme odmítli. Probrali jsme varianty případných koalic, které jsou pro obě strany přijatelné Na otázku, zda je ochoten jít pan Řezníček do nějaké koalice bez ODS odpověděl, že v tuto chvíli taková možnost není,“ uvádí k této schůzce Pavel Štěpánek.

To ze schůzky s jediným zástupcem ČSSD, Tomášem Vondráčkem plyne jediné: „Doktor Vondráček by preferoval raději koalici s ANO, Chrudimáky a s námi, než se současným vedením radnice,“ tvrdí v zápisu Štěpánek.

Ve stejný den, a sice v pátek 12. října proběhla ještě jedna schůzka s SNK – ED. Piráty tentokráte zastupovali pouze pánové Štěpánek a Nunvář. „Oslovili jsme SNK ED a informovali je o dohodě mezi námi, ANO a Chrudimáky. Vyslovili jsme přání, že za Piráty bychom byli rádi, kdyby ten čtvrtý partner byli právě oni. Nepadla žádná nabídka - jednat o této koalici by měl lídr vítězného hnutí. Bohužel je tento formát pro SNK ED neprůchozí. Z jejich strany padl návrh koalice, kterou by preferovali oni, a to SNK ED, Chrudimáci, Piráti a ODS s tím, že bychom mohli obsadit takové resorty, abychom neměli obavy z vlivu místního mocného developera, který jim nejvíce vyčítáme a že by souhlasili s tím, že bychom společně s Chrudimáky měli většinu v Radě města. Tuto variantu jsme nezamítli, ovšem ujistili protistranu, že budeme dále jednat o formátu, který preferujeme, s ostatními stranami,“ popisuje poslední schůzku před víkendem lídr Pirátů a potenciální místostarosta města Pavel Štěpánek.

Aktualizováno:

V pondělí 15. října vydali Piráti toto prohlášení: "Po široké vzájemné diskuzi jsme uzavřeli nepsanou dohodu se všemi zúčastněnými subjekty, že pro tento okamžik přerušíme veškerá další jednání se stranami ostatními a zahájíme koaliční jednání ve formátu ANO, Chrudimáci, Piráti a ČSSD. Tato jednání vyústí v programové prohlášení a koaliční smlouvu, nebo zkrachují a všichni se vrátíme k jednacímu stolu o ostatních koaličních variantách. Podrobnosti spolupráce jsou předmětem dalších jednání."

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Chrudim Ák
#6689 Chrudim Ák 15. Říjen 2018 - 11:01
no, jestli se kucí dredatí, teď i plešatí, spojí s ještě levicovějším ANO, potěš Chrudim. Hlavně, že se zabýváte utopistickou myšlenkou s návratem vody Chrudimi, ovšem spolupráce s stbáckým práskačem vám nevadí, tituly z tiskárny taky ne. Nějak brzy jste začali mlaskat..
Obrázek uživatele zvědavec
#6690 zvědavec 15. Říjen 2018 - 15:26
Oops to už je scénář klasického westernu, padoucha máme. Vrtá mi hlavou, kdo bude oním spravedlivým. Dle mých zkušeností to Pirát obvykle nebývá :). Navíc to není PC hra, která se dá vždy restartovat. Bojím se, aby to mladí muži a snad i nějaké ženy, spravedlivě rozhořčení nad stávajícími pořádky ve městě, nepřekombinovali. Magické číslo je 14 a výše.
Obrázek uživatele Pseudovalenta
#6691 Pseudovalenta 15. Říjen 2018 - 15:29
A uz je to upeceno!!! Takze zadluzeny, lzivy sef chrudimske ANO bude zdimat mestskou kasu, to bude strech :-( Pirati, velike zklamani jit s krivym clovekem. Takto jsem si vas postup nepredstavoval ani v nejhorsich snech. Rekl vam pan Pilny pri schuzkach, jak je to s tim jeho dvouletym studiem stihnutym za rok???
Obrázek uživatele devin m
#6692 devin m 15. Říjen 2018 - 16:37
Tak já dneska poslouchal asi jiný rádio, protože tam byla zmíněna úplně jiná koalice :). SNK ED + ODS + Koalice pro Chrudim + ČSSD + KSČM = 14 zastupitelů. A jak k tomu došli? Poslední mohykán za ČSSD Vondráček není žádnej blbec a došlo mu, že půjde-li do koalice s ANO, tak za čtyři roky si chrudimští socani ve volbách ani neuprdnou. Jak obhájit koalici s KSČM? Stačí jenom maličko poupravit hlášky pirátů a Lichtenberga, kterejch je plnej internet: "KSČM na republikové úrovni je něco úplně jiného, než KSČM na komunální úrovni. Ve městě je to hlavně o lidech" :-)), nebo "Nelze se zavděčit všem" :))).
Obrázek uživatele Pseudovalenta
#6693 Pseudovalenta 15. Říjen 2018 - 16:49
devin m: Tak já dneska poslouchal asi jiný rádio, protože tam byla zmíněna úplně jiná koalice :). SNK ED + ODS + Koalice pro Chrudim + ČSSD + KSČM = 14 zastupitelů. A jak k tomu došli? Poslední mohykán za ČSSD Vondráček není žádnej blbec a došlo mu, že půjde-li do koalice s ANO, tak za čtyři roky si chrudimští socani ve volbách ani neuprdnou. Jak obhájit koalici s KSČM? Stačí jenom maličko poupravit hlášky pirátů a Lichtenberga, kterejch je plnej internet: "KSČM na republikové úrovni je něco úplně jiného, než KSČM na komunální úrovni. Ve městě je to hlavně o lidech" :-)), nebo "Nelze se zavděčit všem" :))).
Mas recht, vsak republikova a komunalni politika neni to same :-))) To uz nam tu preci tvrdi Pirati, jak jim nevadi na komunalni urovni ANO!!! No a kdyby to nahodou vyslo, jak tam pises, to by bylo neco :-))))
Obrázek uživatele zvědavec
#6694 zvědavec 15. Říjen 2018 - 20:25
devin m: Tak já dneska poslouchal asi jiný rádio, protože tam byla zmíněna úplně jiná koalice :). SNK ED + ODS + Koalice pro Chrudim + ČSSD + KSČM = 14 zastupitelů. A jak k tomu došli? Poslední mohykán za ČSSD Vondráček není žádnej blbec a došlo mu, že půjde-li do koalice s ANO, tak za čtyři roky si chrudimští socani ve volbách ani neuprdnou. Jak obhájit koalici s KSČM? Stačí jenom maličko poupravit hlášky pirátů a Lichtenberga, kterejch je plnej internet: "KSČM na republikové úrovni je něco úplně jiného, než KSČM na komunální úrovni. Ve městě je to hlavně o lidech" :-)), nebo "Nelze se zavděčit všem" :))).
Doplním info níže Dr. Kasal nebude v radě města: "14.10.2018 večer proběhlo koaliční jednání se zástupci hnutí ANO, Chrudimáky a ČSSD. Účastníci: Pavel Štěpánek, Aleš Nunvář, Daniel Lebduška - Piráti František Pilný, Jan Axmann, Jiří Lesák, Richard Herbst,Jiří Koblasa - ANO Petr Lichtenberg, Vladislava Michalová, Josef Káles, Jan Haase - Chrudimáci Tomáš Vondráček - ČSSD Po široké vzájemné diskuzi jsme uzavřeli nepsanou dohodu se všemi zúčastněnými subjekty, že pro tento okamžik přerušíme veškerá další jednání se stranami ostatními a zahájíme koaliční jednání ve formátu ANO, Chrudimáci, Piráti a ČSSD. Tato jednání vyústí v programové prohlášení a koaliční smlouvu, nebo zkrachují a všichni se vrátíme k jednacímu stolu o ostatních koaličních variantách. Podrobnosti spolupráce jsou předmětem dalších jednání." Ve zkratce koalice anti-Kušta. V 13 programových bodech Pirátů mi chybí k úplnosti snad ještě shoda v otázce osvětlení v Myší díře.... Kdo bude asi starostou? Formálně nejvyšší vzdělání mají 2 lékaři. Je možné volit mezi aktivním chirurgem a bývalým ředitelem nemocnice. Do kompetence ing. Pilného jistě spadne kultura, operní diva se má na co těšit :). Upřímně, docela Vám závidím p. Valento, dalších pár měsíců to bude žeň pro břitké pero ... už sama formulace po široké vzájemné diskusi hodně napovídá. Once upon in time in Chrudim 2018 nebo s 84 letým zpožděním obnovená lokální premiéra slavné komedie "U nás v Kocourkově" z 23.11.1934....
Obrázek uživatele devin m
#6695 devin m 15. Říjen 2018 - 21:13
Na facebooku chrudimských pirátů jsem se dočetl mimo jiné toto: "I proto jsme uzavřeli gentlemanskou dohodu s hnutím ANO a koalicí Chrudimáci, že bychom rádi postavili koalici společně. .... Zajímá nás i váš názor, pište do komentářů nebo zpráv." Takže zde je můj názor: gentlemanskou dohodu mohou uzavřít pouze g e n t l e m a n i , nikoliv lidé, kteří rezignovali na nejelementárnější pravidla lidské slušnosti.
Obrázek uživatele daniel.lebduska
#6696 daniel.lebduska 15. Říjen 2018 - 22:19
Pánové (a třeba i dámy), dokážete tedy vymyslet nějakou smysluplnou variantu, jak to postavit? V tuto chvíli jsme v patové situaci a téměř nikdo nemůže bez problému a kompromisů koalici postavit. Díky za konstruktivní návrhy.
Obrázek uživatele Brbla
#6698 Brbla 15. Říjen 2018 - 22:55
daniel.lebduska: Pánové (a třeba i dámy), dokážete tedy vymyslet nějakou smysluplnou variantu, jak to postavit? V tuto chvíli jsme v patové situaci a téměř nikdo nemůže bez problému a kompromisů koalici postavit. Díky za konstruktivní návrhy.
Předně: děkuji za otevřenost, pane Lebduško,vážím si toho. Proto, jsem taky Piráty volil. Pro mě osobně je přijatelná jakákoli varianta s Piráty bez Ano a KSČ(M). Nebuďte prosím tak bezelstní. Volil jsem idealisty, ale ne naivky. Kde se vzal Ing. Pilný, kdo se za rok stane inženýrem? Stavař, který se odborně zabývá vzděláváním zdravotních sester? Nalijme si čistého vína a nedělejme ze sebe hlupáky. Snad se Piráti, nestanou garanty tohoto podvodu. A už vůbec neřeším Ano celorepublikově. Piráti mají navíc. Nejsou tu od toho, aby tvořili fikový list místní podnikatelské lobby. Nenechte se zmást něčleny strany, budou snad místostarosty? Nanejvýš radními, a to kdoví jestli. Děkuji za možnost vyjádřit názor a přeji hodně zdaru při dalším vyjednávání. Prosím, nenechte se, opít rohlíkem.
Obrázek uživatele zvědavec
#6699 zvědavec 15. Říjen 2018 - 23:12
daniel.lebduska: Pánové (a třeba i dámy), dokážete tedy vymyslet nějakou smysluplnou variantu, jak to postavit? V tuto chvíli jsme v patové situaci a téměř nikdo nemůže bez problému a kompromisů koalici postavit. Díky za konstruktivní návrhy.
Oceňuji Vaši snahu o konstruktivní dialog. Vycházím z vašeho webu, opravte mě, pokud se budu mýlit. Máte 13 podmínek, minimální shoda na 9 pro možnou koalici. S KSČ jste nejednali s Koal. pro CR je shoda na 6, zbytek stran by prvním sítem prošel. Negativní vymezení je vůči: 1) Dr. Kasal v radě města a 2) ODS. První chápu, nebezpečí kumulace fcí, druhé tápu, resp. v sousedních Pce je to Ok? Vaše preferovaná stávající koalice má leitmotiv změnu, dle mě s celkem laciným psychologickým podtextem anti-Kušta. Kladl bych si otázku, co nového a zásadně pozitivního přinese městu koalice úplných nováčků? Rozuměl jsem proto vaší snaze získat SNK-ED, za mě je logický a velmi velkorysý druhý návrh p. starosty: koalice Chrudimáci, Piráti, ODS a SNK-ED s příslušnými ctrl mechanismy ve vašich rukou. V ní právě nejlépe uplatníte svoji hl. devizu: svěžest myšlenek a věku, snahu o moderní formy rozhodování a kontroly, tlak na elektronizaci st. zprávy, což většina z nás bude velmi kvitovat. Navíc zajistíte městu dostatečně stabilní 16 člennou koalici. Poměr 9:7 staří vs. noví by byl bezpochyby přínosem. Přeji Vám hodně štěstí ve Vašem rozhodování.
Obrázek uživatele daniel.lebduska
#6700 daniel.lebduska 16. Říjen 2018 - 8:23
Brbla: Předně - díky za hlas. Rozhodně nebudeme hrát ďáblova advokáta ANO - proto při jednání trváme i na většine v řadě (s Chrudimáky a ČSSD) - nemůže se tak stát, že by nás kdokoliv odešel - my to bereme spíš tak, že chceme ANO hlídat A zároveň prosadit změnu. Ohledně nečlenů: dozvíme se ve čtvrtek - dám vědět, nebo vám můžu poslat e-mail - napiště mi na daniel.lebduska@pirati.cz
Obrázek uživatele mm
#6701 mm 16. Říjen 2018 - 8:25
zvědavec: Oceňuji Vaši snahu o konstruktivní dialog. Vycházím z vašeho webu, opravte mě, pokud se budu mýlit. Máte 13 podmínek, minimální shoda na 9 pro možnou koalici. S KSČ jste nejednali s Koal. pro CR je shoda na 6, zbytek stran by prvním sítem prošel. Negativní vymezení je vůči: 1) Dr. Kasal v radě města a 2) ODS. První chápu, nebezpečí kumulace fcí, druhé tápu, resp. v sousedních Pce je to Ok? Vaše preferovaná stávající koalice má leitmotiv změnu, dle mě s celkem laciným psychologickým podtextem anti-Kušta. Kladl bych si otázku, co nového a zásadně pozitivního přinese městu koalice úplných nováčků? Rozuměl jsem proto vaší snaze získat SNK-ED, za mě je logický a velmi velkorysý druhý návrh p. starosty: koalice Chrudimáci, Piráti, ODS a SNK-ED s příslušnými ctrl mechanismy ve vašich rukou. V ní právě nejlépe uplatníte svoji hl. devizu: svěžest myšlenek a věku, snahu o moderní formy rozhodování a kontroly, tlak na elektronizaci st. zprávy, což většina z nás bude velmi kvitovat. Navíc zajistíte městu dostatečně stabilní 16 člennou koalici. Poměr 9:7 staří vs. noví by byl bezpochyby přínosem. Přeji Vám hodně štěstí ve Vašem rozhodování.
Jestli ono to nebude tak, že si pánové uvědomují, že dělat statisty dvojce Řezníček, Čechlovský pro ně dopadne podstatně hůř, než to zkusit s ANO a Chrudimáky, kde ten výsledek na konci volebního období není teď tak úplně jasný. Páč při té první variantě se fakticky nic nezmění, budou za blbce a to asi není to, proč se tam dostali.
Obrázek uživatele Heboučký
#6702 Heboučký 16. Říjen 2018 - 8:33
Piráti chcou vymést staré, zkostnatělé páprdy. Nic proti, snad dokonce naopak. Ale není od věci zmínit, že třeba takový Lichtenberg radním už byl, stejně tak Michalová zasedala v radě a podílela se na nejužším řízení města, stejně tak Vondráček. Summa sumárum jde prostě jen o další žvást, kterým se snaží Piráti zalíbit. Kdyby narovinu řekli, že je štve Řezníček, vadí ODS, kterou v jejich černobílém světě nejspíše "pase" Kušta a nesnáší Málka (za to není třeba se stydět - nesnáší ho Trávníčkem počínaje, farářem Hebltem konče nejspíš každý), bylo by to od nich férovější.
Obrázek uživatele Heboučký
#6703 Heboučký 16. Říjen 2018 - 8:37
daniel.lebduska: Brbla: Předně - díky za hlas. Rozhodně nebudeme hrát ďáblova advokáta ANO - proto při jednání trváme i na většine v řadě (s Chrudimáky a ČSSD) - nemůže se tak stát, že by nás kdokoliv odešel - my to bereme spíš tak, že chceme ANO hlídat A zároveň prosadit změnu. Ohledně nečlenů: dozvíme se ve čtvrtek - dám vědět, nebo vám můžu poslat e-mail - napiště mi na daniel.lebduska@pirati.cz
Hlídat ANO :-D Kluci z cukrárny, z netových školiček pro důchodce a jogíni budou hlídat šíbry typu Pilný - http://chrudim.info/forum/allmsg.php3?id=14131 . Tak naivní snad ani vy nejste... Mimochodem, ta touha většiny voličů po změně, to je vám fakt jedno? Kliďánko se spojíte se stranou (ČSSD), která dostala suverénně největší klepec ze všech současných koaličních stran a voliči ji tedy logicky ve vedení města nechcou? Ale chápu, ta vůně moci, která už je tak blizoučko, to je pro vás co včele rozkvetlý květ.
Obrázek uživatele daniel.lebduska
#6704 daniel.lebduska 16. Říjen 2018 - 9:43
Zvědavec: Ad 2) ODS - tam je ten důvod úplně jiný a myslím si, že ho tušíte. Ta koalice Chrudimáci, Piráti, ODS a SNK-ED podle návrhu pana starosty zaručuje stejný kontrolní mechamismus, ale nemůžeme se ubránit pocitu, že bychom tam byli jen "do počtu". Pro tento argument také hraje roli chování starosty vůči ČSSD v dosluhující koalici. ČSSD byla do nynějška silný hráč v radě a koalici, ale tato strana byla často na ZM shazována a výsledky její práce interpretovány jako výsledky pana starosty. Nechceme to prostě oddřít pro cizí politické body. Díky za podporu - ať to dopadne, jak to dopadne, tak budeme chtít prosadit to, co jste psal - viz. svěžest myšlenek a věku, snahu o moderní formy rozhodování a kontroly, tlak na elektronizaci st. zprávy. Cítíme, že větší podporu budeme mít právě u chystané koalice s Chrudimáky, ANO a ČSSD.
Obrázek uživatele devin m
#6705 devin m 16. Říjen 2018 - 9:47
daniel.lebduska: Pánové (a třeba i dámy), dokážete tedy vymyslet nějakou smysluplnou variantu, jak to postavit? V tuto chvíli jsme v patové situaci a téměř nikdo nemůže bez problému a kompromisů koalici postavit. Díky za konstruktivní návrhy.
Pane Lebduško, víte co je paradoxem? Kdyby politici drželi sliby, nebyli slizký hadi a nebyli pouze prodlouženou rukou různých ekonomických a mafiánských zájmů a obchodních lobby, zkrátka kdyby politici byli čestní, neúplatní a pravdomluvní kluci, tak vy jako chrudimští piráti můžete momentálně tak akorát tiše čekat, jestli vás přiberou do koalice či nikoliv. Ne, že si budete klást podmínky. A to fakt nemyslím jako útok. Kolikrát již jste od různých politiků slyšel věty typu: "Voliči to mají ve svých rukou", "Rozhodne volič", "Nyní je to jen a jen na voličích"? Asi mockrát, že? Chrudimští voliči rozhodli, že město má vést ANO + SNK ED + Chrudimáci, 16 mandátů jim bohatě stačí. Ňáký slinty, že nenalezli programovou shodu, na to jim sere pes. Jsou to jenom alibistický kecy. Voliči takhle rozhodli a šmytec. Kohouti na smetišti ať se klidně poperou :-). Jenomže politici na voliče zvysoka serou a po sečtení výsledků se začínají prosazovat jiné zájmy :-). Kdyby bylo v nově vzniklém zastupitelstvu víc lidí s rozumem, tak si uvědomí, že odpad je dobré třídit i v politice, pošlou celý ANO do sběrnýho dvora a pak by se usmálo štěstí i na vás, neboť by mohla vzniknout koalice podle toho, jak ROZHODLI VOLIČI: SNK ED + Chrudimáci + Piráti + ODS. 16 mandátů. Co ještě více chcete řešit? :-)
Obrázek uživatele daniel.lebduska
#6706 daniel.lebduska 16. Říjen 2018 - 9:54
Heboučký: Hlídat ANO :-D Kluci z cukrárny, z netových školiček pro důchodce a jogíni budou hlídat šíbry typu Pilný - http://chrudim.info/forum/allmsg.php3?id=14131 . Tak naivní snad ani vy nejste... Mimochodem, ta touha většiny voličů po změně, to je vám fakt jedno? Kliďánko se spojíte se stranou (ČSSD), která dostala suverénně největší klepec ze všech současných koaličních stran a voliči ji tedy logicky ve vedení města nechcou? Ale chápu, ta vůně moci, která už je tak blizoučko, to je pro vás co včele rozkvetlý květ.
(Pane) Heboučký, rozhodně nejsme kluci z cukrárny - například já vedu marketingové oddělení, kde mě nikdo nevodí za ručičku a co si nevyjednám, nebo neohlídám, tak nemám. Aleš Nunvář je uznávaný projektový manažer (jógu dělá jako koníček) - nechci se pouštět do anonyma, který na internetu ponižuje jiné, ale zjistěte si fakta, než něco naťukáte do klávesnice. Působíte potom nevěrohodně. Spojení s ČSSD je logické, protože mají velmi podobný program a k tomu, abychom poskládali koalici pana Vondráčka potřebujeme. O tom, že pan Vondráček je schopný člověk nemá ani cenu diskutovat.
Obrázek uživatele daniel.lebduska
#6707 daniel.lebduska 16. Říjen 2018 - 10:03
devin m: Pane Lebduško, víte co je paradoxem? Kdyby politici drželi sliby, nebyli slizký hadi a nebyli pouze prodlouženou rukou různých ekonomických a mafiánských zájmů a obchodních lobby, zkrátka kdyby politici byli čestní, neúplatní a pravdomluvní kluci, tak vy jako chrudimští piráti můžete momentálně tak akorát tiše čekat, jestli vás přiberou do koalice či nikoliv. Ne, že si budete klást podmínky. A to fakt nemyslím jako útok. Kolikrát již jste od různých politiků slyšel věty typu: "Voliči to mají ve svých rukou", "Rozhodne volič", "Nyní je to jen a jen na voličích"? Asi mockrát, že? Chrudimští voliči rozhodli, že město má vést ANO + SNK ED + Chrudimáci, 16 mandátů jim bohatě stačí. Ňáký slinty, že nenalezli programovou shodu, na to jim sere pes. Jsou to jenom alibistický kecy. Voliči takhle rozhodli a šmytec. Kohouti na smetišti ať se klidně poperou :-). Jenomže politici na voliče zvysoka serou a po sečtení výsledků se začínají prosazovat jiné zájmy :-). Kdyby bylo v nově vzniklém zastupitelstvu víc lidí s rozumem, tak si uvědomí, že odpad je dobré třídit i v politice, pošlou celý ANO do sběrnýho dvora a pak by se usmálo štěstí i na vás, neboť by mohla vzniknout koalice podle toho, jak ROZHODLI VOLIČI: SNK ED + Chrudimáci + Piráti + ODS. 16 mandátů. Co ještě více chcete řešit? :-)
Dobrý den, SNK ED + Chrudimáci + Piráti + ODS - jak jsem psal v minulém komentáři - #6704. Věřte mi, že já osobně bych šel nejradši první volební období do opozice. Chci se tam naučit co možná nejvíc a teprve po prvním období uvažovat o koalici - karty jsou ale rozdané jinak. Po vyjednáváních v prvním kole jsme racionálně došli k názoru, že trvat na opozici by bylo těžce alibistické. Bez nás ta koalice může vznikat klidně měsíce a bude z toho tolik zlé krve, že by to pro Chrudim nebylo vůbec dobré (myslím pro budoucí fungování rady). ANO + SNK ED + Chrudimáci - když by se dokázali domluvit, tak by to bylo super, ale pan starosta trval na tom, že nyní žádnou koalici bez ODs stavět nebude. Viz. https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=85&t=43962
Obrázek uživatele daniel.lebduska
#6708 daniel.lebduska 16. Říjen 2018 - 10:05
mm: Jestli ono to nebude tak, že si pánové uvědomují, že dělat statisty dvojce Řezníček, Čechlovský pro ně dopadne podstatně hůř, než to zkusit s ANO a Chrudimáky, kde ten výsledek na konci volebního období není teď tak úplně jasný. Páč při té první variantě se fakticky nic nezmění, budou za blbce a to asi není to, proč se tam dostali.
Uděřil jste hřebíček na hlavičku.
Obrázek uživatele mm
#6709 mm 16. Říjen 2018 - 10:11
devin m: Pane Lebduško, víte co je paradoxem? Kdyby politici drželi sliby, nebyli slizký hadi a nebyli pouze prodlouženou rukou různých ekonomických a mafiánských zájmů a obchodních lobby, zkrátka kdyby politici byli čestní, neúplatní a pravdomluvní kluci, tak vy jako chrudimští piráti můžete momentálně tak akorát tiše čekat, jestli vás přiberou do koalice či nikoliv. Ne, že si budete klást podmínky. A to fakt nemyslím jako útok. Kolikrát již jste od různých politiků slyšel věty typu: "Voliči to mají ve svých rukou", "Rozhodne volič", "Nyní je to jen a jen na voličích"? Asi mockrát, že? Chrudimští voliči rozhodli, že město má vést ANO + SNK ED + Chrudimáci, 16 mandátů jim bohatě stačí. Ňáký slinty, že nenalezli programovou shodu, na to jim sere pes. Jsou to jenom alibistický kecy. Voliči takhle rozhodli a šmytec. Kohouti na smetišti ať se klidně poperou :-). Jenomže politici na voliče zvysoka serou a po sečtení výsledků se začínají prosazovat jiné zájmy :-). Kdyby bylo v nově vzniklém zastupitelstvu víc lidí s rozumem, tak si uvědomí, že odpad je dobré třídit i v politice, pošlou celý ANO do sběrnýho dvora a pak by se usmálo štěstí i na vás, neboť by mohla vzniknout koalice podle toho, jak ROZHODLI VOLIČI: SNK ED + Chrudimáci + Piráti + ODS. 16 mandátů. Co ještě více chcete řešit? :-)
Hmm, poněkud svébytný výklad ... 21 % je možný klidně ignorovat ... je to přece odpad :-) Jednal jste někdy osobně s pány Řezníčkem, Čechlovským, nebo Pilným ... zkuste to a pak pochopíte co je odpad.
Obrázek uživatele Heboučký
#6710 Heboučký 16. Říjen 2018 - 10:16
daniel.lebduska: (Pane) Heboučký, rozhodně nejsme kluci z cukrárny - například já vedu marketingové oddělení, kde mě nikdo nevodí za ručičku a co si nevyjednám, nebo neohlídám, tak nemám. Aleš Nunvář je uznávaný projektový manažer (jógu dělá jako koníček) - nechci se pouštět do anonyma, který na internetu ponižuje jiné, ale zjistěte si fakta, než něco naťukáte do klávesnice. Působíte potom nevěrohodně. Spojení s ČSSD je logické, protože mají velmi podobný program a k tomu, abychom poskládali koalici pana Vondráčka potřebujeme. O tom, že pan Vondráček je schopný člověk nemá ani cenu diskutovat.
Pane Piráte, dobře víte, na co narážím. Trošku mne překvapuje - u vás, Piráta, ta ostentativní povýšenost nad anonymy - opravdu jsem se nepodepsal? Internet je přece médium, které umožňuje tuto svobodnou volbu identity a u koho by měl takový uživatel najít zastání, než u vás? Marketingové oddělení vedete...kdybych byl zlý, tak řeknu, že podobných marketingových specialistů lze za pětikorunu nasrat kýbl. Mě spíše zajímá, co vás kvalifikuje jako politika. Co máte za sebou, co se vám podařilo, jakými úspěchy se můžete pochlubit. Obdobně lze toužit po obdobné cestě životních úspěchů u Nunyho a prodavače ze SméCafé Pavla Štěpánka. Vy, hoši pirátští, nemáte za sebou nic. To je realita. Jakkoli se snažíte přesvědčit ostatní o opaku, vaše snahy o formulování komunálních problémů dokazují vaši jalovost. Slon v porcelánu se tomu říká. Naprosto tedy kvituji vaši tendenci směřovat do opozice a tam se učit, jak to celé vlastně chodí. Naprosto chápu, že trávit nudné hodiny na jednáních komisí a zastupitelstva, nebylo pro vás v minulosti dostatečně zajímavé. Ad spojení s ČSSD - máte opět pravdu. Řezníček se k nim choval jako k idiotům. Ale to fakt nemůže v reálném světě být důvodem, proč se s nimi spojit. ČSSD voliči nechtějí, protože od nich získali jeden mandát. Naproti tomu ODS a SNK oslabili jen velmi mírně. Chápete, kam mířím? Pana Vondráčka samozřejmě potřebujete, bez něj většinu nedáte.
Obrázek uživatele koala
#6711 koala 16. Říjen 2018 - 10:26
Pane Lebduško, oceňuji vaši odvahu, či chcete-li inteligenci, otevřeně formulovat v této diskuzi. Nakonec proč ne, tyhle noviny zřejmě čte v Chrudimi nejvíc lidí. Mám jenom jednu otázku. Čtu, že jste součástí antikuštovské fronty. Můžete mi říct, co vy osobně a hlavně konkrétně proti panu Kuštovi máte?
Obrázek uživatele daniel.lebduska
#6712 daniel.lebduska 16. Říjen 2018 - 10:35
Heboučký: Pane Piráte, dobře víte, na co narážím. Trošku mne překvapuje - u vás, Piráta, ta ostentativní povýšenost nad anonymy - opravdu jsem se nepodepsal? Internet je přece médium, které umožňuje tuto svobodnou volbu identity a u koho by měl takový uživatel najít zastání, než u vás? Marketingové oddělení vedete...kdybych byl zlý, tak řeknu, že podobných marketingových specialistů lze za pětikorunu nasrat kýbl. Mě spíše zajímá, co vás kvalifikuje jako politika. Co máte za sebou, co se vám podařilo, jakými úspěchy se můžete pochlubit. Obdobně lze toužit po obdobné cestě životních úspěchů u Nunyho a prodavače ze SméCafé Pavla Štěpánka. Vy, hoši pirátští, nemáte za sebou nic. To je realita. Jakkoli se snažíte přesvědčit ostatní o opaku, vaše snahy o formulování komunálních problémů dokazují vaši jalovost. Slon v porcelánu se tomu říká. Naprosto tedy kvituji vaši tendenci směřovat do opozice a tam se učit, jak to celé vlastně chodí. Naprosto chápu, že trávit nudné hodiny na jednáních komisí a zastupitelstva, nebylo pro vás v minulosti dostatečně zajímavé. Ad spojení s ČSSD - máte opět pravdu. Řezníček se k nim choval jako k idiotům. Ale to fakt nemůže v reálném světě být důvodem, proč se s nimi spojit. ČSSD voliči nechtějí, protože od nich získali jeden mandát. Naproti tomu ODS a SNK oslabili jen velmi mírně. Chápete, kam mířím? Pana Vondráčka samozřejmě potřebujete, bez něj většinu nedáte.
Tady nešlo o povýšenost - byla to reakce na váš sarkastický a v první řadě z vaší strany povýšenecký útok. Nejsem katolík, abych nastavil i druhou tvář. Díky za upřímnost ohledně marketingu. Občas potkávám lidi z branže, kteří vašemu popisu opravdu odpovídají, ale většinou mají tu smůlu, že končí jako specialisté, ne jako vedoucí. Nicméně ten argument s pštikorunou se dá napasovat na téměř jakékoli jiné povolání - nechápu proto vaši výtku. Je moc fajn, že dokážete odsoudit člověka, kterého vlastně neznáte a rovnou mu dát nálepku, že je nezkušený. Beru to tak, že se neshodneme a doufám, že vás i další prací v zastupitelstvu (nebo radě) příjemně překvapíme.
Obrázek uživatele daniel.lebduska
#6713 daniel.lebduska 16. Říjen 2018 - 10:52
koala: Pane Lebduško, oceňuji vaši odvahu, či chcete-li inteligenci, otevřeně formulovat v této diskuzi. Nakonec proč ne, tyhle noviny zřejmě čte v Chrudimi nejvíc lidí. Mám jenom jednu otázku. Čtu, že jste součástí antikuštovské fronty. Můžete mi říct, co vy osobně a hlavně konkrétně proti panu Kuštovi máte?
Dobrý den, součástí této fronty jsme i nejsme. Jsme v ní nejspíš proto, že se Aleš Nunvář a Pavel Štěpánek angažují ve spolku Mydlář. Tento spolek ale vznikl jako reakce na to, že město jde - lidově řečeno - na ruku panu Kuštovi a ten potom staví "jak se mu zachce." Nechytejte mě prosím za slovo - zjednodušuji. Zároveň ale nejsme součástí této fronty protože my chceme, aby tady pan Kušta (a klidně i jiný developer) stavěl - za to jsme rádi, ale zároveň to musí mít určité mantinely a není možné, aby se tady např. dopravní studie dělali salámovou metodou a tím se bagatelizovali možné dopady na jednotlivé lokality. Stačí to takto?
Obrázek uživatele daniel.lebduska
#6714 daniel.lebduska 16. Říjen 2018 - 11:10
Nejde tu zapnout upozornění na nové příspěvky - pokud se chcete na něco zeptat, tak prosím na FB stránce Piráti - Chrudim, nebo můj mail - daniel.lebduska@pirati.cz Díky za reakce a podnětné návrhy.
Obrázek uživatele zvědavec
#6715 zvědavec 16. Říjen 2018 - 12:17
daniel.lebduska: Nejde tu zapnout upozornění na nové příspěvky - pokud se chcete na něco zeptat, tak prosím na FB stránce Piráti - Chrudim, nebo můj mail - daniel.lebduska@pirati.cz Díky za reakce a podnětné návrhy.
Pěkně děkuji za odpověď. Pokusil bych se sumarizovat Váš postoj, nechcete jít do většinové koalice 9:7, protože se bojíte, že v ní budete "fíkovým listem" ala ČSSD v minulém období. Chtěli jste původně jít do opozice, cítíte to za stávající situace jako alibismus. Přiznám, že na pozadí těchto dvou faktů mi uniká logika následných kroků. Buď máte odvahu vstoupit do radniční koalice a chcete posunout město dále bez zásadních parametrických změn, což lze dovodit z vašich 13 stěžejních programových bodů, vaše změny můžete uskutečňovat v obou koalicích. Vzhledem k zmíněné programové orientaci na témata ČSSD bych očekával akcentování praktických sociálních otázek (Bronx, osud Domu na půli cesty, bezdomovci a jejich zpětné začleňování do společnosti...). Jejich rozsah bude výrazně větší v koalici se "zkušenějšími", kteří k tomu mají i příslušné vzdělání :). Ad taktika/strategie: magické číslo je 14, takže vaše 3 položí spolehlivě koalici, když z ní odejdete. Pozn. o ODS, mi žel nedošla, pokud nepůjdu na celostátní úroveň.
Obrázek uživatele Heboučký
#6716 Heboučký 16. Říjen 2018 - 13:58
daniel.lebduska: Tady nešlo o povýšenost - byla to reakce na váš sarkastický a v první řadě z vaší strany povýšenecký útok. Nejsem katolík, abych nastavil i druhou tvář. Díky za upřímnost ohledně marketingu. Občas potkávám lidi z branže, kteří vašemu popisu opravdu odpovídají, ale většinou mají tu smůlu, že končí jako specialisté, ne jako vedoucí. Nicméně ten argument s pštikorunou se dá napasovat na téměř jakékoli jiné povolání - nechápu proto vaši výtku. Je moc fajn, že dokážete odsoudit člověka, kterého vlastně neznáte a rovnou mu dát nálepku, že je nezkušený. Beru to tak, že se neshodneme a doufám, že vás i další prací v zastupitelstvu (nebo radě) příjemně překvapíme.
Pane Piráte, já o voze, vy o koze. Opravdu ne každá kritika je známkou povýšenosti kritizujícího. Zjednodušením jsem chtěl poukázat na vaši nezkušenost, což je zkrátka neoddiskutovatelným faktem. Ten se vám nehodí a já chápu, že ho tedy příliš nezdůrazňujete. Obávám se, že máme příliš mnoho "manažerů" a příliš málo Klimešů - https://cs.wikipedia.org/wiki/Josef_Klime%C5%A1_(politik) Fakt se ani trochu nestydíte, podpořit ve starostenské funkci člověka, který třeba tomuto pánovi nesahá ani po nárt? To opravdu k politické funkci stačí dostatek nezdravého sebevědomí? Dokáži vás ohodnotit, i přesto, že vás neznám tak, jak bych asi budoucího člena rady města v němž žiji, znát měl. Ale to není problém můj, nýbrž váš. Svou bohatou profesní kariéru ve službě městu a komunitě, vy, kluci pirátští, moc nevynášíte. Protože zkrátka není co k vynášení... Klidně vládněte s podporou strany, jejíž jedinou motivací k vládnutí je nasranost na Řezníčka. Klidně si nechte koalici podpořit stranou, kterou voliči - poprávu - poslali na smetiště dějin. Jen abyste se po čtyřech letech (uteče to jako voda, věřte mi) nedivili, kam poté pošlou voliči vás. A k tomu Kuštovi - vy jste fakt komik :-D Kušta staví tam, kde mu to umožňují jisté a jasně specifikované předpisy. Opravdu mu město "nejde na ruku", přestože vám Pilný se Zahrádkou tvrdí opak. Zkuste si nastudovat třeba Skřivánek...
Obrázek uživatele mm
#6717 mm 16. Říjen 2018 - 14:14
Heboučký: Pane Piráte, já o voze, vy o koze. Opravdu ne každá kritika je známkou povýšenosti kritizujícího. Zjednodušením jsem chtěl poukázat na vaši nezkušenost, což je zkrátka neoddiskutovatelným faktem. Ten se vám nehodí a já chápu, že ho tedy příliš nezdůrazňujete. Obávám se, že máme příliš mnoho "manažerů" a příliš málo Klimešů - https://cs.wikipedia.org/wiki/Josef_Klime%C5%A1_(politik) Fakt se ani trochu nestydíte, podpořit ve starostenské funkci člověka, který třeba tomuto pánovi nesahá ani po nárt? To opravdu k politické funkci stačí dostatek nezdravého sebevědomí? Dokáži vás ohodnotit, i přesto, že vás neznám tak, jak bych asi budoucího člena rady města v němž žiji, znát měl. Ale to není problém můj, nýbrž váš. Svou bohatou profesní kariéru ve službě městu a komunitě, vy, kluci pirátští, moc nevynášíte. Protože zkrátka není co k vynášení... Klidně vládněte s podporou strany, jejíž jedinou motivací k vládnutí je nasranost na Řezníčka. Klidně si nechte koalici podpořit stranou, kterou voliči - poprávu - poslali na smetiště dějin. Jen abyste se po čtyřech letech (uteče to jako voda, věřte mi) nedivili, kam poté pošlou voliči vás. A k tomu Kuštovi - vy jste fakt komik :-D Kušta staví tam, kde mu to umožňují jisté a jasně specifikované předpisy. Opravdu mu město "nejde na ruku", přestože vám Pilný se Zahrádkou tvrdí opak. Zkuste si nastudovat třeba Skřivánek...
Velký úsměv: myslíte jako ten Skřivánek, kde "se změnil" územní plán, takže z vilové čtvrti, je sídliště pro 3000 lidí s nevyřešenou dopravou. A ten Skřivánek, kde p. Trávníček "musel" na jaře stáhnout ze zastupitelstva svůj okatý pokus směnou městských pozemků konečně umožnit "někomu" začít stavět ?
Obrázek uživatele koala
#6719 koala 16. Říjen 2018 - 15:46
daniel.lebduska: Dobrý den, součástí této fronty jsme i nejsme. Jsme v ní nejspíš proto, že se Aleš Nunvář a Pavel Štěpánek angažují ve spolku Mydlář. Tento spolek ale vznikl jako reakce na to, že město jde - lidově řečeno - na ruku panu Kuštovi a ten potom staví "jak se mu zachce." Nechytejte mě prosím za slovo - zjednodušuji. Zároveň ale nejsme součástí této fronty protože my chceme, aby tady pan Kušta (a klidně i jiný developer) stavěl - za to jsme rádi, ale zároveň to musí mít určité mantinely a není možné, aby se tady např. dopravní studie dělali salámovou metodou a tím se bagatelizovali možné dopady na jednotlivé lokality. Stačí to takto?
Pane Lebduško, ocenil jsem vaši skromnost, když jste konstatovali, že se na vedení města ještě necítíte dostatečně způsobilí. Ale nechte skromnost stranou, vaše odpovědi ve stylu ano i ne, mě přesvědčují, že vy na politiku máte. Prosím tedy ještě ještě jednou. Ve kterých kauzách a jakým způsobem konkrétně (na úrovni starosty, místostarostů, Rady, Zastupitelstva) jde město panu Kuštovi na ruku? Děkuji za vaši odpověď.
Obrázek uživatele dana
#6720 dana 16. Říjen 2018 - 16:35
daniel.lebduska: Nejde tu zapnout upozornění na nové příspěvky - pokud se chcete na něco zeptat, tak prosím na FB stránce Piráti - Chrudim, nebo můj mail - daniel.lebduska@pirati.cz Díky za reakce a podnětné návrhy.
Dobrý den pane Lebduško, nemohu se smířit s tím, že novým starostou by měl být pan Pilný. Panu Pilnému, po osobní zkušenosti, mohu věřit pouze to, že si najde cestu, jak pro sebe urvat maximum. Otázkou tedy není, jestli ho uhlídáte, ale kolik toho uhlídáte. Navíc VŠE je moje alma mater a velmi se podivuji tomu, jak někdo kdo neumí anglicky a jeho vyjadřovací schopnosti jsou velmi omezené, mohl v dnešní době vystudovat tuto školu. Studium pana Pilného je podivné a pokud podváděl v tomto případě, kde máte jistotu, že nepodvede Vás? Vysvětlil Vám pan Pilný okolnosti jeho studia dostatečně, abyste mu mohli věřit? Opravdu nevím, jak jinak upozornit na jeho podvody a domnívám se, že toto je jediná cesta, jak ho přistihnout při činu. Existuje varianta, že byste prosadili starostu z řad Pirátů, aby se tento člověk nedostal k moci? Z důvodu zachování anonymity nechci tento dotaz psát na FB osobně. Ráda bych Vás proto požádala o odpověď na tomto fóru, nebo zkopírování mého dotazu na FB Pirátů. Pokud by se našel někdo odvážný, kdo tuto zprávu panu Lebduškovi předá, budu mu velmi vděčná. Děkuji.