Chrudimské noviny Vánoční trhy na Blehovsku přinesly dopravní kolaps

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Vánoční trhy na Blehovsku přinesly dopravní kolaps

Chrudim – Oblíbené, unikátní, hojně navštěvované. Takové jsou tradiční vánoční trhy, jež pořádá Zahradnictví Mikan na Blehovsku. Všechny zmíněné přívlastky by platily beze zbytku, pokud by jejich sobotní zahájen nedoprovázela naprosto katastrofální dopravní situace.

Stovky návštěvníků trhů totiž bez jakýchkoliv problémů zaplnily parkovišťátko u zahradnictví. Ti, kdo snad svou návštěvu odložili na pozdější čas, neměli příliš možností, kam své auto zaparkovat. „Štrůdl“ vozidel proto stál v jedné dlouhé řadě od bran Mikanova království prakticky až ke křižovatce ulice V Blehovsku s ulicí Rubešovou. Mnozí šoféři však auto postavili tak, že posádky vozů vyjíždějící z ulice V Belhovsku, neměly šanci zkontrolovat dopravní situaci po své levé ruce.

Není proto divu, že se tu brzy objevili i strážníci městské policie a začali vše řešit. Přestože jde o muže proškolené tak, aby krizové události zvládali bez klopýtnutí, podle svědectví mnoha řidičů byli strážníci viditelně nervózní a mnohdy doslova neurvalí.

Částečnou vinu na tomto víkendovém kolapsu má samozřejmě uzavřená cesta do Parku Střelnice. Na ní auta v minulosti stávala, letos nemohla.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Bleeer
#6879 Bleeer 27. Listopad 2018 - 14:03
Vida ho, podnikatelíčka! Zahradnictví si postaví a na silnici s parkovištěm už nezbude? Vypadá to, že jsou všichni stejní - pod Kopanicí taky jeden staví a na silnici s mostem už prý nezbývá! Ještě, že nám Město zase něco slíbí, třeba ten sjezd ke sportovním areálům. Sice na něj teda nemá ani korunu a hodlá v rámci revitalizace náhonu u plovárny tahat náklaďáky s bahnem kolem domků U Valchy, Svatopluka Čecha a Vrchlického, ale o tom raději nebudeme mluvit, aby se někdo neozval - mlčení se nám vyplatilo na Střeláku, tak proč ne tady, že jo.
Obrázek uživatele karel1
#6880 karel1 27. Listopad 2018 - 15:15
Bleeer: Vida ho, podnikatelíčka! Zahradnictví si postaví a na silnici s parkovištěm už nezbude? Vypadá to, že jsou všichni stejní - pod Kopanicí taky jeden staví a na silnici s mostem už prý nezbývá! Ještě, že nám Město zase něco slíbí, třeba ten sjezd ke sportovním areálům. Sice na něj teda nemá ani korunu a hodlá v rámci revitalizace náhonu u plovárny tahat náklaďáky s bahnem kolem domků U Valchy, Svatopluka Čecha a Vrchlického, ale o tom raději nebudeme mluvit, aby se někdo neozval - mlčení se nám vyplatilo na Střeláku, tak proč ne tady, že jo.
Pokud vím pan,podnikatelíček u zahradnictví parkoviště má. Většinu roku poloprázdné.Pokud je takováto akce bývá potíž s řidiči všude. Někteří by nejraději projeli zahradnictví bez vystoupení z auta a udělat pár kroků navíc je smrtelné.Takže zahradnictví nic nevyčítejte.A že to MP nezvládala,nedivte se určitě jeli na vyžádání místo aby se hřáli ve služebně a navíc opravdu opravdu nemají v popisu práce a nezvládají ji.
Obrázek uživatele Bleeer
#6881 Bleeer 27. Listopad 2018 - 16:27
A hele, tak Kája nepozná ironií! To byla reakce na to, že podle některých (a to i vysoce postavených) občanů by si měli podnikatelé stavět vlastní dopravní stavby ke svým projektům. ;) O MP jsem nic nepsal, ale dobře, že to tu zmiňujete. Mimochodem, do toho zahradnictví jeli někteří autem proto, že dostat se tam pěšky třeba z Větrníku a Šancí je výlet na půl dne.
Obrázek uživatele karel1
#6885 karel1 28. Listopad 2018 - 17:24
Bleeer: A hele, tak Kája nepozná ironií! To byla reakce na to, že podle některých (a to i vysoce postavených) občanů by si měli podnikatelé stavět vlastní dopravní stavby ke svým projektům. ;) O MP jsem nic nepsal, ale dobře, že to tu zmiňujete. Mimochodem, do toho zahradnictví jeli někteří autem proto, že dostat se tam pěšky třeba z Větrníku a Šancí je výlet na půl dne.
Tak mohli stát u Lídlu či Kubíka jako já a dojít ten kousek pěšky ,to aby bylo jasno. A přece nechcete po městě aby stavělo komunikace-drahé lavičky jsou důležitější.Jedině že by tam stavěl někdo z radnice. O MP psal pan pisatel.
Obrázek uživatele Jan Navrátil
#6886 Jan Navrátil 29. Listopad 2018 - 21:14
To jste se zbláznil, aby šli 250 metrů pěšky :)
Obrázek uživatele karel1
#7990 karel1 4. Prosinec 2018 - 5:50
Kam se hrabe Blehovsko na SantaColu. To byla zasekaná celá Chrudim,kdepak byli MP?