Chrudimské noviny Skončí Zlatá Pecka?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Skončí Zlatá Pecka?

Chrudim – Názory mezinárodně uznávané pěvkyně Dagmar Peckové na politickou scénu v České republice jsou dostatečně známé. Přesto se před volbami současný starosta František Pilný (ANO 2011) za pomoci svých „novinářů“ nerozpakoval použít fotku, na níž figuruje Pecková a jeho osoba. Strhla se mediální bouře, jejíž poslední blesky dopadají podle všeho v těchto dnech.

Starosta totiž pěvkyni její postoj nezapomněl a po vyhraných volbách začal zjišťovat, jakým způsobem se za něj „odměnit“. Nebylo nic snazšího, než prostřednictvím svých „novin“ začít manipulovat veřejné mínění proti Peckové a také festivalu Zlatá Pecka, jehož je operní diva hlavní hvězdou a tahounem. Objevily se proto informace o údajně vysokých nákladech na sérii koncertů, lidé prý začínají chápat, že je třeba šetřit. Podivuhodné vlohy starosty Pilného poštvat proti sobě sportovce a nyní i milovníky hudby, dostávají navrch. Starosta totiž výrazně omezil dotace fotbalistům a futsalistům, kteří toto jednání chápou jen těžko.

Jak uvedl jeden z diskutérů pod článkem Chrudimských novin, příznivce Dagmar Peckové nenechal tento skandální přístup chladnými. Poté, co pěvkyně sdílela na svém facebookovém profilu články, v nichž je nevybíravě napadána, strhla se doslova mela. Rozhořčení stovek lidí z celé České republiky – mezi nimi třeba i šéfredaktora České televize Marka Wollnera si jak pisatel štvavých textů, tak starosta František Pilný „za rámeček“ rozhodně nedají.

Co na to sama Dagmar Pecková? Jen těžko si nyní dokáže představit další spolupráci na festivalu ve městě, k němuž ji váže vřelý osobní vztah. Situace je na mrtvém bodě.

Chrudimské noviny po Novém roce přinesou exkluzivní rozhovor se slavnou rodačkou, dříve to vzhledem k jejímu nabitému programu není možné.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele rodacka
#8032 rodacka 13. Prosinec 2018 - 20:41
Nové zastupitelstvo pohřbí kvalitní kulturu?!A sport?!Kope si tak svůj vlastní hrob!?
Obrázek uživatele kwaj
#8033 kwaj 14. Prosinec 2018 - 12:18
Pokud Zlatá Pecka už nebude, tím líp. Kulturní život v Chrudim beztak nestojí za moc. Kdysi vyhlášená Loutkařská Chrudim, už také rapidně ztrácí na své kvalitě. A o takovém MUBASU snad nemá cenu ani mluvit. Dotace pro sportovce by být měli ale souhlasím s tím, že ERAPACK a MFK by si měli sehnat více sponzorů a netahat peníze z města.
Obrázek uživatele xyz
#8037 xyz 17. Prosinec 2018 - 12:43
Pan Zahrádka by se mohl veřejně utkat s panem Valentou na náměstí. Obé noviny by o tom mohli psát a zájem veřejnosti by byl zajištěn. Na konci by pan starosta vstal ze svého lože a palcem by ukázal, zda má být poražený doražen nebo nechán na živu. Taková nová Chrudimská pecka! Toho si přec lid žád:-)
Obrázek uživatele pes
#8038 pes 18. Prosinec 2018 - 13:34
Pokud Zlatá Pecka definitivně skončí druhým ročníkem, zlobit se nebudu. Chrudim nikdy nebyla vyhlášeným festivalovým městem a dovolím si tvrdit, že nikdy ani nebude. Nějak jsem si nevšiml, že by se paní Pecková v dobách své největší slávy v Chrudimi angažovala umělecky nebo jakkoliv jinak. Nyní, na sklonku (nebo spíše už za) své kariéry si za vydatné podpory páně Řezníčka a městské kasy vymyslela pěknou trafiku, kde plánovala prožít svůj umělecký důchod. Paní Pecková se nikdy netajila, že pochází z Medlešic. Hrdost na rodnou hroudu je nepochybně pěkná věc, ale co paní Pecková pro obyvatele Medlešic kdy udělala? Nic. Nikdy nic. Vlastně ano. Kvůli jejímu festivalu byla v Medlešickém parku vykácena skupina stromů, které mnoho let sloužily dětem z Medlešické školky jako velmi oblíbené přírodní herní prvky. Smutným paradoxem je, že z důvodu nepřízně počasí se nikdy žádný z festivalových happeningů v Medlešickém parku nakonec neuskutečnil. Asi vyšší spravedlnost...Za sebe říkám: už žádný další ročník, děkuji.
Obrázek uživatele Chrudim Ák
#8039 Chrudim Ák 18. Prosinec 2018 - 15:07
pes: Pokud Zlatá Pecka definitivně skončí druhým ročníkem, zlobit se nebudu. Chrudim nikdy nebyla vyhlášeným festivalovým městem a dovolím si tvrdit, že nikdy ani nebude. Nějak jsem si nevšiml, že by se paní Pecková v dobách své největší slávy v Chrudimi angažovala umělecky nebo jakkoliv jinak. Nyní, na sklonku (nebo spíše už za) své kariéry si za vydatné podpory páně Řezníčka a městské kasy vymyslela pěknou trafiku, kde plánovala prožít svůj umělecký důchod. Paní Pecková se nikdy netajila, že pochází z Medlešic. Hrdost na rodnou hroudu je nepochybně pěkná věc, ale co paní Pecková pro obyvatele Medlešic kdy udělala? Nic. Nikdy nic. Vlastně ano. Kvůli jejímu festivalu byla v Medlešickém parku vykácena skupina stromů, které mnoho let sloužily dětem z Medlešické školky jako velmi oblíbené přírodní herní prvky. Smutným paradoxem je, že z důvodu nepřízně počasí se nikdy žádný z festivalových happeningů v Medlešickém parku nakonec neuskutečnil. Asi vyšší spravedlnost...Za sebe říkám: už žádný další ročník, děkuji.
Chrudim nikdy nebyla vyhlášeným festivalovým městem - Independent asi nepamatujete, což? Zřejmě mladík, nebo komár... 2000 lidí ve městě "navíc" bylo znát a chtěli se sem vracet každoročně. Odpovědi, že šlo o (řekněme slušně) zvláštní typy lidí očekávám.
Obrázek uživatele rodacka
#8044 rodacka 20. Prosinec 2018 - 13:12
Chrudim v minulosti měla přízvisko "Athény východních Čech".Je jen na obyvatelích, zda svou návštěvností kulturních akcí podpoří množství a kvalitu kultury v Chrudimi. Když raději jezdíte do multiplexů na americké trháky,sedíte u televizí u podobných hitovkách jako Česko má talent apod.,tak ani nedokážete ocenit festival Pecka apod.Proto vše v chrudimské kultuře umírá na úbytě......
Obrázek uživatele Zbyněk Kotúč
#8091 Zbyněk Kotúč 1. Leden 2019 - 18:25

Komentář odporuje pravidlům pro psaní komentářů a byl redakcí smazán.