Chrudimské noviny "Málkův silvestr" letos nebude

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

"Málkův silvestr" letos nebude

Chrudim - „Málkův silvestr“ na Resselově náměstí v podstatě suploval oficiální akci města na ukončení občanského roku. Pro někoho laciná estráda, pro jiné vítaná možnost sejít se v centru a pobavit s přáteli. Letos se však tato akce neuskuteční, zmizela i z oficiálních webovek lákajících na nejrůznější kulturní podniky.

Není žádným tajemstvím, že nové vedení města to bývalé příliš nemusí. Nakolik však byly za neposkytnutím pomocné ruky pořadatelům silvestrovské veselice osobní důvody, nikdo ze zúčastněných nekomentoval. S ohledem na skutečnost, že nová rada města nevyšla vstříc pořadatelům, tak byli nuceni pro letošní rok oslavu příchodu nového roku na Resselově náměstí zrušit,“ uvádí ve svém prohlášení Roman Málek (Koalice pro Chrudim). Požádal prý město o elektrickou přípojku a blíže nespecifikovanou podporu, radní však tuto prosbu oslyšeli. Podle Málka se však lidé na náměstí stejně sejdou, chybět ale bude oficiální program, jehož se v minulosti účastnili i prominenti zdejšího Hnutí ANO 2011 František Pilný, David Kasal a Richard Herbst.

Bývalý místostarosta, dnes pouhý městský zastupitel, Roman Málek začátkem listopadu předal své předsednictví v lidové straně mladším. Na jeho návrh zvolili křesťanští demokraté předsedou studenta medicíny Michaela Kopeckého, syna bývalého městského zastupitele Viliama Kopeckého. Sám Málek šéfoval MO KDU – ČSL Chrudim s několika výjimkami od roku 2006 a nyní zůstává jen řadovým členem

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele koala
#8048 koala 21. Prosinec 2018 - 10:10
Vzniká nám tu taková hezká tradice. S každým odchodem politické garnitury ta následující zničí vše, co předchozí udělala. A tak jen můžeme vzpomínat na Koniášův potlach, Silvestr na náměstí ... a jistě vás napadnou další.
Obrázek uživatele devin m
#8050 devin m 21. Prosinec 2018 - 11:59
Herbst určitě vymyslí nějaký náhradní program. Třeba takové silvestrovské "Obklíčeni blbostí 2" by se mezi lidmi mohlo ujmout :-). I bez přípojky.
Obrázek uživatele Heboučký
#8052 Heboučký 21. Prosinec 2018 - 13:09
Tohle snad nepotřebuje komentář: http://chrudimskysilvestr.cz/wp-content/gallery/2014/08-silvestr-2014-2015-chrudim.jpg Jaký slovo ten exot jako drží?
Obrázek uživatele Bleeer
#8056 Bleeer 21. Prosinec 2018 - 21:59
devin m: Herbst určitě vymyslí nějaký náhradní program. Třeba takové silvestrovské "Obklíčeni blbostí 2" by se mezi lidmi mohlo ujmout :-). I bez přípojky.
A už je prý známo i místo konání - sběrný dvůr. Má to tam totiž opravdu rád.