Chrudimské noviny Vlasta Koupal rozbaluje vánoční dáreček Hnutí ANO 2011

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Vlasta Koupal rozbaluje vánoční dáreček Hnutí ANO 2011

Chrudim – Vlasta Koupal je známou místní osobností, která si nebere servítky a své břitké komentáře sází na adresu všech, kdo nenaplňují jeho vidění světa. Velmi prožívá absentující urbanistické a související koncepce v Chrudimi. V komunálních volbách zkoušel své štěstí na společné kandidátce s Piráty, přestože je příznivec Strany Zelených. Do zastupitelstva se ale nedostal.

Jeho web obsahuje celou řadu článků, v nichž kritizuje tu výstavbu pod Kopanicí, onde uzavřenost místní samosprávy a radnice jako celku. K materiálům, jež řeší budoucnost města a revitalizaci jeho částí, se totiž veřejnost nemá jak dostat. Koupal také jen těžko „tráví“ spolupráci místních Pirátů s Hnutím ANO 2011.

Vlasta Koupal si teď „posvítil“ i na předvánoční zdravici starosty Františka Pilného (ANO 2011) v radničním Chrudimském zpravodaji. Vybral z ní několik bodů. Rozepisuje se tu o obchvatu, přeložkách silnic, městském komunikačním okruhu a také vodě: „Je zmíněna voda, jenže voda není jen vodovod, ale celá technická infrastruktura, včetně kanalizace. Lidé pane Pilný dávno věděli, že řada obcí a měst v Česku léta vesele čerpá státní dotace na obnovu této infrastruktury, že stále existují minimálně dva fondy, a že faktická spoluúčast státu, i když je avizovaná procentuálně daleko větší, vychází fakticky minimálně nad 50%, což je také dost a představuje to milióny a to i v případě Medlešic,“ myslí si Koupal.

Jak tedy hodnotí představené priority vládnoucího Hnutí ANO 2011? „Kultura vnímání města a okolní krajiny je neuvěřitelně nízká. Posouvá město stále do dob minulých o desítky let zpět. Studenti se za ničení města vyhazují, politici za něj bez argumentů bojují. Reagovat na blbost je v Chrudimi úkol nadlidský. Nezájem lidí co se kolem nich děje a proč se to vůbec děje, je v Chrudimi otřesný. Vánoční dárek firmy ANO by se raději rozbalovat neměl, a když, tak velmi pomalu a opatrně, aby se nad ním dalo přemýšlet. ANO na sebe napráskalo akorát alibizmus, nepřipravená témata a pokračování v neprůhledných záměrech. Dílčí realizace jsou vesměs vytrhávány z kontextů, nejsou součástí žádných pilířů ani neexistujících městských témat,“ uzavírá Vlasta Koupal.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Lover.of.lobster
#8156 Lover.of.lobster 9. Leden 2019 - 11:57
Pan Koupal je velký mudrlant. Sice je jen zahradní architekt, takže jeho kvalifikace je, jak se mají stříhat thuje. Čtete-li jeho webovky, tak se považuje evidentně za architekta a nerozpakuje se všechny poučovat o urbanismu a architektuře.