Chrudimské noviny Kompletní revitalizace Husovky prozatím v nedohlednu

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Kompletní revitalizace Husovky prozatím v nedohlednu

Chrudim – Přípravy rekonstrukce parčíku u Hotelu Centrál opět vzbudily diskuse o budoucnosti celé lokality. Husova ulice a její těsné sousedství nepatří mezi výkladní skříně města, přestože zde bydlí a pravidelně se pohybují stovky Chrudimáků. Nedokončené úpravy Hotelu Bohemia zcela korespondují se stavem „Husovky“.

O revitalizacích prakticky všech chrudimských sídlišť se hovoří již dlouhé roky, mnohde i desetiletí. Prozatím, přes existující studie, jak by takové úpravy měly vypadat, zůstává jen u těchto plánů. Úředníci sice disponují materiály, do nichž jsou i zapracovány připomínky obyvatel dané lokality, co jim však chybí, jsou politici schopní získávat dotace od státu, respektive Evropské unie.

O podobě studie úprav „Husovky“ Chrudimské noviny informovaly již před třemi lety. Od té doby tu proběhlo několik „kosmetických“ úprav veřejného prostoru, na velké akce však prozatím finance stále chybí. Příkladem může být „území nikoho“ za husitskou farou, průchod mezi modrákem a ZŠ Bohemia. „Tuto lokalitu vnímáme dlouhodobě jako problematickou. Bude proto součástí revitalizace Husovy ulice, která je plánována v rozsahu od hotelu Bohemia až po Kateřinský kostel. Studie je připravená a projednaná s veřejností, její připomínky jsou zapracovány. Aktuální verze je k nahlédnutí u vedoucí oddělení územního plánování Aleny Staré. Momentálně se k realizaci připravuje část parku u Centrálu s bruselskou kašnou. Další realizace budou provedeny s ohledem na možnosti rozpočtu města, s velkou pravděpodobností proběhnou v několika etapách. Jednotlivé opravy není možné z pochopitelných důvodů řešit zvlášť,“ sděluje tisková mluvčí města Sylva Drašnarová nejnovější výhledy do osudu „Husovky“.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Lajos
#8236 Lajos 7. Únor 2019 - 23:16
Po zkušenostech s revitalizací jinde (např. 3 věžáky ve Fibichovce), kdy výsledkem byl hlavně totální úbytek parkovacích míst s nulovou jinou přidanou hodnotou, bych radši v Husovce nedělal nic.....