Chrudimské noviny Nepořádek Na Kopanici zkrotil René Salaquarda s manželkou

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Nepořádek Na Kopanici zkrotil René Salaquarda s manželkou

Chrudim – Nedávný případ „znesvěcené“ zdi Na Kopanici jen nechal vyhřeznout daleko vážnější místní problém. Tím je dlouhou dobu neuklízený nepořádek, jenž se na odpočívadlech u městských hradeb kupí. René Salaquarda s manželkou proto vzali igelitové pytle a s odpadky se popasovali po svém.

S manželskou jsme celý problémový prostor na Kopanici včera uklidili. Asi ne na dlouho, protože odpoledne už tam posedávaly opět zjevy s alkoholem,“ říká Chrudimák, kterému není prostředí, v němž žije, lhostejné.

Odvezli jsme pět pytlů tříděného odpadu, injekční stříkačku zajistila městská policie, další odpad po bleskurychlé reakci místostarosty Petra Lichtenberga odvezly Technické služby Chrudim. Celkem devět pytlů odpadů, který již vzhledem k použitým jehlám a jejich aplikátorům nevytřídili. Celkem tedy 14 pytlů z tak malého kousku. Doslova smetiště jinak zdravého města, která má na to i agendu k přebírání cen a k vaření kafe,“ uvádí René Salaquarda

Není možné, že za tak dlouhou dobu - odpad tam ležel několik měsíců, si toho z okolo jdoucích zaměstnanců úřadu nikdo nevšiml. Mě to štvalo už dlouho, ale dal jsem tomu čas. Zbytečně. Na plácku se schází feťáci. Mluvil jsem s několika lidmi a ti mi potvrdili, že se po Kopanici bojí chodit. Pokud tam je skupinka výtečníků, tak se tam raději nedívají. Takže by bylo vhodné, aby úředníci dopili kávu a rozešli se do ulic. Alespoň jednou měsíčně by to zvládli. Chrudim není tak velké město, aby se tu nedal udržet pořádek,“ uzavírá Salaquarda.

Míst, která doslova volají po úklidu, je ve městě několik. Známý svým nepořádkem je třeba kopec pod nemocnicí. Lidé křovíčka nedaleko Penny Marketu využívají i jako toaletu, takže mezi plechovkami od piva a plastovými sáčky tu leží též „neřády lidské“. René Salaquarda chce v úklidech krizových oblastí pokračovat. Pomocnou ruku samozřejmě neodmítá. Zájemci ho mohou kontaktovat na jeho facebookovém profilu.

Foto: René Salaquarda

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele martin66
#8281 martin66 21. Únor 2019 - 8:59
Ať chceme nebo ne není to jen problém feťáků, je mnoho "spořádaných" lidí, kteří se neštítí odhodit svůj odpad před dveře jiných. Stačí se podívat v pondělí ráno, kolik se objevilo u silnic pytlů s odpadky po odjezdu chatařů... Sám nasbírám jednou za cca 6 týdnů dva pytle odpadků na úseku silnice o délce cca 200m. A že by je vyhazovali jen feťáci.....
Obrázek uživatele martin66
#8282 martin66 21. Únor 2019 - 9:00
Každopádně za aktivitu jmenovaných tleskám!
Obrázek uživatele ČECH
#8291 ČECH 23. Únor 2019 - 16:28
Chválím manželé Salaqardovi,vyčistili Kopanici.Nyní by měla zapracovat údržba zeleně a "učesat "(ostříhat)ty ohlodky a pohrabat.Snad už i počmáraný odpadkový koš někoho trkne,proč tam je.A ty "omalovánky!"na hradbách ,co tím chtěl básník říci?