Chrudimské noviny Radary budou nejspíše korzovat po městě

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Radary budou nejspíše korzovat po městě

Chrudim – Přestože mnozí řidiči na území města srdnatě porušují dopravní předpisy a jezdí rychlostí vyšší, než se smí, střety s chodcem a vážné dopravní nehody by bylo možno spočítat na prstech jedné ruky. Radnice i tak uvažuje o zvýšení míry šikany šoférů, kteří už teď „dotují“ státní a tím i městské kasy víc, než je nutno. V ulicích Chrudimě proto budou korzovat radary.

Minulé vedení města sice do jisté míry „prokoučovalo“ budování radarové budky ve Václavské ulici na Vlčí hoře, to ale neznamená, že současná radniční koalice myšlenku opustila. Dojde však na její rozvinutí. Radarová jednotka bude nejspíše přesouvána na různá místa tak, aby nikdo z šoférů netušil, kde se zrovna měří.

Podporu tomuto záměru vyjádřili i členové dopravní komise rady města. Důvodem jsou údajné požadavky některých občanů, aby město měření rychlosti řešilo. Předběžně stanovená místa vycházejí z žádostí na zlepšení stavu v daném místě. Mezi tato místa patří třeba Markovice – v místě mezi křižovatkou na Sobětuchy a firmou Rulík, Václavská ulice – v místě od křižovatky ulice s ulicí Vlčí Hora, ulice Topolská - u křižovatky s ulicí Čavisovskou, ulice Novoměstská - u přechodu pro chodce u základní školy a ulice Rubešova v prostoru nad lávkou pro pěší. Předpokládá se umístění několika měřících míst, mezi kterými bude kolovat radarové zařízení.

Kolik nehod s fatálními následky se v těchto místech událo a stála za nimi nepřiměřená rychlost, radnice prozatím nezveřejnila. Stejně tak je záhadou, kolik tato opatření městské kase vynesou. Peníze by prý neměly končit jen v rozpočtu města. Vytvořen tak bude nejspíše samostatný fond. Z něj se zafinancují nespecifikované úpravy pro bezpečnost silničního provozu.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Martin 726
#8495 Martin 726 6. Duben 2019 - 20:27
Pane Valento, připadá Vám vynucování platných předpisů a zákonů jako šikana? Potom se nad sebou zamyslete.
Obrázek uživatele Chrudim Ák
#8498 Chrudim Ák 8. Duben 2019 - 13:53
Martin 726: Pane Valento, připadá Vám vynucování platných předpisů a zákonů jako šikana? Potom se nad sebou zamyslete.
Slovo vynucování je samo o sobě slovo plné tlaku :) Statistiky hovoří jasně, komáři (sorry jako, Piráti) buzerovali a řidiče šikanovat budou. Třeba se zde najde zdatný pyrotechnik jako ve Varnsdorfu. Až Vám přijde 1000,- pokuta za překročení o 3km/h možná názor změníte.
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#8499 Jakub Valenta 8. Duben 2019 - 15:22
Martin 726: Pane Valento, připadá Vám vynucování platných předpisů a zákonů jako šikana? Potom se nad sebou zamyslete.
V mnoha případech se o šikanu jedna. Aby si to člověk uvědomil, je třeba právě přemýšlení ;)