Chrudimské noviny Město "posvětí" parkování za sportovní halou

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Město "posvětí" parkování za sportovní halou

Chrudim – Původně tu mělo být podzemní parkoviště, jež se stalo součástí projektu rekonstrukce sportovní haly. Oprava dožilého „svatostánku“ sportu však jen tak neproběhne, podzemní parking je rovněž neuskutečnitelný. Co tedy dělat? Proměnit asfaltové hřiště na odkladiště aut.

Neoficiálně se na plácku za sportovní halou parkuje již dnes. Oficiálně tuto možnost město připustí nejspíše v nejbližších dnech. Jedná se o klasický přístup, v němž z nouze úředníci a politici vykouzlí ctnost. Stavět parkovací dům na nedaleké Moravově zahradě totiž prozatím také nelze a řešit komplexně zdejší parkovací krizi už vůbec ne.

Členové dopravní komise rady města 27. března jednali o provizorním parkovišti za sportovní halou a narazili přitom na nemalé problémy. Jak budou najíždět auta z Opletalovy ulice do ulice Sladkovského, aby se dostala na kýžené parkoviště? Vyhradí město parking jen pro osobní automobily, nebo i pro dodávky?

„Komisaři“ se na své podpoře záměru nakonec shodli. Městským radním však připomněli, že je třeba řešit i neutěšenou situaci na Tyršově náměstí, kde dnes auta stojí mnohdy až do křižovatky.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele chrudimák
#8497 chrudimák 8. Duben 2019 - 11:09
Další z mnoha provizorních řešení - aby se neřeklo.....