Chrudimské noviny Plastový Den Země na Resselově náměstí

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Plastový Den Země na Resselově náměstí

Chrudim – Den Země je jednou z akcí, kterou pravidelně pořádá a organizuje Šárka Trunečková v rámci projektu „Zdravé město a Místní agenda 21“. Školy a školky dodají patřičné obecenstvo, protože jinak by mladá generace o tuto stále stejnou „estrádu“ příliš nestála.

Součástí letošních oslav Dne Země na Resselově náměstí byl třeba i takzvaný „swap“, který nesla na svých bedrech manželka místostarosty Pavla Štěpánka Nikola. Především maminky se svými ratolestmi uvítaly možnost zanechat zde nepotřebné oblečení a odnést si zase jiné, které využijí. Vestibul staré radnice byl proto doslova zavalen textilem, avšak Štěpánková akci zvládla s přehledem.

Malou vadou na kráse oslav, které mají poukázat především na ekologičtější přístup k planetě a rozumnějšímu využívání přírodních zdrojů, byla, opět, nedotažená koncepce. Snad s výjimkou Mama klubu s kavárnou Zeměplocha a Vratných lahví, všichni využívali plastové kelímky a jednorázové příbory. Ekologie dostala na frak.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele ČECH
#8513 ČECH 19. Duben 2019 - 11:42
Ekologie dostává na frak hlavně v přírodě,v lese,u řek ,rybníků,příkopy....kam my lidé"odkládáme",co tam nepatří. Ve městě jsou kontejnery,tak kdo ví,třídí.Vše je v lidech.