Chrudimské noviny Volby do Evropského parlamentu jsou za dveřmi

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Volby do Evropského parlamentu jsou za dveřmi

Chrudim – Ač se to nezdá, podle nejnovějšího průzkumu, který si nechal provést Český rozhlas, většina obyvatel České republiky členství země v Evropské unii kvituje. Každý průzkum však lze zmanipulovat, podstatně spolehlivější je proto třeba zájem o účast ve volbách do Evropského parlamentu.

Právě volby poslanců tohoto „sboru“ jsou překvapivě za dveřmi. Bez větších hesel, prakticky bez jakékoliv předvolební kampaně. Čas od času se na plotech rodinných domků objeví cudný plakát s hlavou politika, bilboard u silnice, vyprázdněné heslo.

Volby se každopádně budou konat také v druhém největším městě Pardubického kraje. Uskuteční se v pátek 24. května od 14 do 22 hodin a v sobotu 25. května od 8 do 14 hodin. Zmiňovaná voličská účast v České republice vykazuje klesající zájem. V roce 2014, kdy se tyto volby konaly naposledy, přišlo pouhých 14% voličů. V Chrudimi samotné si cestu k urně našlo 18,56% oprávněných voličů.

Zájemci mohou vybírat z několika známých a zástupu neznámých jmen kandidátů. Vzhledem k tendencím v celé Evropě, se očekává úspěch spíše stran cílících na euroskeptické voliče.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele koala
#8537 koala 15. Květen 2019 - 9:19
Typická drzost sociálního demokrata. S platem evropského poslance přes 300.000,- vykřikuje, že nespravedlivé mzdy jsou faul. Chucpe.
Obrázek uživatele devin m
#8538 devin m 15. Květen 2019 - 11:57
Koalo, třeba to pan RNDr. myslí tak, že když se dostane do Bruselu, tak ty mzdy narovná a přes 300 táců pak budeme brát všichni :-)).