Chrudimské noviny Kde vzít peníze na rekonstrukci záchodků v topolské školce?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Kde vzít peníze na rekonstrukci záchodků v topolské školce?

Chrudim – Péče o ty nejmenší by měla být prioritou každého politika, bez ohledu na jeho stranickou příslušnost. Co ale dělat, když peníze na zajištění důstojného života dětí ve školkách zkrátka v městském rozpočtu chybí? Nezbývá, než je zkusit „vyškrábnou“ tam, kde momentálně chybět nebudou.

Již v loňském roce upozornila krajská hygienická stanice na nevyhovující stav sociálního zařízení v mateřské školce v Topoli. Záchody prý nesplňují platné vyhlášky a celkově jsou zastaralé. Město proto zadalo zpracování projektové dokumentace k uvažované rekonstrukci. Projekt v této fázi „zdědilo“ současné vedení města.

V rozpočtu Odboru investic MěÚ Chrudim bylo na kompletní výměnu rozvodů vody, kanalizace, elektra a provedení obkladů schváleno 850 tisíc korun. Šlo, samozřejmě, o pouhý odhad nákladů a úředníci se pořádně přepočítali. Projektová dokumentace však spatřila světlo světa až začátkem letošního roku, jiné cesty tedy nebylo.

Koncem dubna už došlo na otevírání obálek s nabídkami stavebníků. Po 107 993 korunách na projektovou dokumentaci se musí městská kasa připravit na další 1 821 819 za samotnou rekonstrukci a 96 tisíc korun vyplatí za technický dozor, autorský dozor a koordinátoru BOZP. Summa summarum 2 025 812 korun. V rozpočtu odboru investic tedy chybí 1 175 812 korun. Peníze chtějí politici přesunout z akce „Rekonstrukce ulice Na Kopci Chrudim“. Podobnost s odloženou stavbou sjezdu ke sportovištím je prý čistě náhodná.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Ivča
#8564 Ivča 22. Květen 2019 - 9:18
Dost čtu články o tom, že současné vedení města zatím nic nepředvedlo. Není jeden z důvodů to, že zatím jen přichází na další a další "odsouvané zátěže" minulého vedení? Ono je určitě lepší se jezdit ukazovat s celou parádou a soutěžit v nesmyslných soutěžích místo dávání peněz na opravy ve městě a přilehlých vesnicích - za to by totiž žádné body navenek nebyly. A ještě naopak nyní chodit na úřad a vyzvídat, co se kde šustne …… dobré zaměstnání pro již důchodce, co?
Obrázek uživatele Heboučký
#8570 Heboučký 22. Květen 2019 - 18:43
Ivča: Dost čtu články o tom, že současné vedení města zatím nic nepředvedlo. Není jeden z důvodů to, že zatím jen přichází na další a další "odsouvané zátěže" minulého vedení? Ono je určitě lepší se jezdit ukazovat s celou parádou a soutěžit v nesmyslných soutěžích místo dávání peněz na opravy ve městě a přilehlých vesnicích - za to by totiž žádné body navenek nebyly. A ještě naopak nyní chodit na úřad a vyzvídat, co se kde šustne …… dobré zaměstnání pro již důchodce, co?
Hele Romčo ty se radši omluv za ten svůj poslední drek jak Ruďasu. Drašnarová nejde Pilnýmu na ruku takže ji chce zlikvidovat jako Kadeřávka? ...se nestydíš?
Obrázek uživatele Ivča
#8572 Ivča 23. Květen 2019 - 18:55
Heboučký: Hele Romčo ty se radši omluv za ten svůj poslední drek jak Ruďasu. Drašnarová nejde Pilnýmu na ruku takže ji chce zlikvidovat jako Kadeřávka? ...se nestydíš?
To asi píšete někomu jinému...…...