Chrudimské noviny Na Resselově náměstí se v úterý opět demonstruje

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Na Resselově náměstí se v úterý opět demonstruje

Chrudim – Demonstrace, která v minulém týdnu zcela zaplnila Václavské náměstí a přitáhla zhruba 120 tisíc lidí, nemá v „polistopadových“ dějinách České republiky obdoby. Ministerský předseda Andrej Babiš (ANO 2011) sice stále ještě nebere tato vyjádření občanské nespokojenosti vážně, organizátory to však neodrazuje. V úterý 11. června se demonstruje, opět, také v Chrudimi.

Počet účastníků chrudimských "demošek" přitom stále narůstá. Původně se u sochy Jana Husa sešlo zhruba sedmdesát demonstrantů, následující protestní akci už podpořilo přímo na Resselově náměstí téměř třikrát tolik lidí. Neodradil je ani déšť.

Další demonstrace je připravena na úterý 11. června v 17:30, opět na Resselově náměstí. Své projevy tu přednesou Petr Bajgar, malíř Ivan Baborák, Jan Blažek, Jiří Motyčka a další.

Opět se ozvali i kritici. Kamil Dubský například Petru Bajgarovi vyčítá, že podpisy pod petici proti současnému zneužívání demokracie sbíral i na „Festivalu laskavosti“. Festival se konal v Letním kině a Bajgar si svůj stánek rozložil několik metrů před letním kinem. Na Dubského se prý „valí“ vlna nesouhlasných názorů na tento přístup, jakkoli žádné konkrétní jméno neuvádí. „Na festival laskavosti jsem se necpal a to ani na okamžik, postavil jsem petiční několik metrů před letním kinem, tedy na veřejném prostoru. Proto mě velice překvapilo, když mě manžel pořadatelky oslovil, viditelně s pocitem, že okolo letního kina mají pronajaté ještě nějaké ochranné pásmo, ve kterém je omezeno zákonné právo postavit petiční stánek. Přesto jsem jeho žádosti vyhověl a posunul petiční stánek ještě o několik metrů od letního kina,“ komentuje situaci Petr Bajgar.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele karel1
#8614 karel1 11. Červen 2019 - 20:20
To nechce na náměstí,kecat nic neudělá to chce defenestraci.Ale na to nejsou koule.Nebo ANO?Jenže je chrání zákon a policie.