Chrudimské noviny Motorkáři devastovali Široké schody

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Motorkáři devastovali Široké schody

Chrudim – Manitou Železné hory se stal ve městě již tradicí. Tradicí se však v souvislosti s těmito cyklistickými závody stalo i setkávání s arogantními kolaři. Ti mnohde jezdí po chodníku, přestože trasa závodu vede silnicí. Lidé si na toto jednání stěžují.

Zájmová skupina, kterou tvoří profesionální i poloprofesionální cyklisté, je, podobně, jako jiné zájmové skupiny, poměrně netolerantní. Na jakoukoliv, i věcně formulovanou kritiku, reaguje s nenávistnou zlobou. Zdálo se, že loňské kličkování mezi chodci na Resselově náměstí a močení v parčíku před Balustrádou už nic „netrumfne“. Opak je pravdou.

Co si dovolili „předskokani“ cyklistů na Širokých schodech, nad tím zůstává rozum stát. Ještě než se schody vydaly devastovat desítky kolařů, sjeli je tři motorkáři na svých strojích. Jedna taková motorka váží více než sto kilogramů. Co provede se schody, které jsou určeny jen a pouze pro chodce, je nabíledni.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele MD
#8789 MD 19. Srpen 2019 - 20:11
Pane Valento, i chodec může mít víc, než 100 kilo
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#8795 Jakub Valenta 20. Srpen 2019 - 7:09
MD: Pane Valento, i chodec může mít víc, než 100 kilo
Hodinky a holinky ;) Hezký den
Obrázek uživatele Jan Navrátil
#8796 Jan Navrátil 20. Srpen 2019 - 8:59
MD: Pane Valento, i chodec může mít víc, než 100 kilo
To máte pravdu, ale stokilový člověk a stokilová motorka je rozdíl.Tady nejde jenom o váhu dané věci.
Obrázek uživatele koala
#9778 koala 29. Prosinec 2020 - 13:18
Tady nejde ani tak o žulové Široké schody, i když nechápu, proč si město nechává devastovat svůj majetek. Více jde o schody vedle Novoměstské kašny, které jsou z pískovce a přejezd stovek cyklistů je velmi ničí. Zajímavě srovnání se nabízí s morovým sloupem na náměstí a jeho přísnou ochranou - na ten se nesmí stoupat či po něm lézt. A je přitom ze stejného materiálu - pískovce, jako jsou novoměstské schody. Zajímavé, co říkáte?