Chrudimské noviny Jednatel Ivo Doskočil: Kam investuje VaK?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Jednatel Ivo Doskočil: Kam investuje VaK?

Společnost VAK Chrudim na rekonstrukce a obnovu vodohospodářské infrastruktury za období 2006–2018 investovala více než jednu miliardu korun. Z uvedené částky bylo více než 428 milionů investováno na Chrudimsku, 352 milionů na Hlinecku a více než 222 milionů v oblasti Heřmanova Městce.

V současné době VAK ročně investuje do rekonstrukcí a obnovy částku přibližně 70–80 milionů korun. Jen za posledních 5 sledovaných let bylo na Chrudimsku investováno více než 214 milionů Kč, Hlinecku 134 mil. Kč a Heřmanoměstecku 54 mil. korun. V žádném případě tak není pravda, že by Chrudim a okolí byla investičně zanedbávána.

Pokud jde o investiční akce za poslední období necelého roku realizované přímo v Chrudimi, je nutné připomenout provedení rekonstrukce vodovodu v ulici Vrchlického, rekonstrukci kanalizace v ulici Topolské, výměny technologie na ATS Stromovka, rekonstrukce realizované na čistírně odpadních vod nebo ve spolupráci s městem Chrudim prováděné rekonstrukce vodovodního a kanalizačního potrubí při revitalizaci parku Střelnice, dokončené v první polovině roku 2019.

Jen v posledním měsíci srpnu se naše společnost na území města Chrudim podílela na rekonstrukci několika armaturních uzlů, které v budoucnu umožní provádět rekonstrukce a opravy vodovodních řadů, aniž by bylo nutné přerušit dodávku pitné vody současně tak velkému množství odběratelů.

A jak je to s plánovanými investicemi v Chrudimi – z hlediska společnosti VAK je připravena na letošní rok rekonstrukce části kanalizace v sídlišti V. Nejedlého. Na další období je projektově připravena rekonstrukce vodovodu a kanalizace v ulici Víta Nejedlého (za cca 19 mil. Kč), rekonstrukce kanalizace v Malecké ulici (za více než 55 mil. Kč), rekonstrukce kanalizace v ulici V Tejnecku (za více než 6 mil. Kč), rekonstrukce vodovodu v ulici Česká (více než 1,5 mil. Kč) nebo zokruhování vodovodu od ATS Stromovka (zhruba za 6 mil. Kč).

V úhrnu tedy již nyní víme o investicích za více než 85 mil. Kč. Na doplnění je třeba uvést, že je v současné době zpracovávána projektová dokumentace k rekonstrukci hlavních přivaděčů na trase Podlažice – Slatiňany – Mikulovice (náklady na rekonstrukci se odhadují na 300 mil. Kč). Z tohoto přivaděče je mimo Chrudim a jeho okolí zásobena i část VSVČ (Vodárenské Soustavy Východní Čechy).

red

Reklama

Obrázek uživatele Jokl
#8860 Jokl 3. Září 2019 - 13:04
Hmm. Tak s těmi investicemi tady někdo lže. Buďto jednatel Ivo Doskočil, nebo bývalý starosta Řezníček. Anebo oba :)
Obrázek uživatele Heboučký
#8873 Heboučký 10. Září 2019 - 7:15
Já teda vidim informace o řešení havárií a potom jen info o tom co maj připravený. Navíc Pilnej v Zahrádkonovinách sám řiká že investice do chrudimský infrastruktury stojí.