Chrudimské noviny V Úzké ulici bude pravděpodobně zcela nová lávka

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

V Úzké ulici bude pravděpodobně zcela nová lávka

Chrudim – Lávka v Radoušově ulici je otevřena a cyklisté tak opět mohou „sesedat z kola“, aby si nenatloukli. Podstatně větší komplikace však město řeší s již odstraněným mostkem v ulici Úzké, respektive na Jungmannově nábřeží. Radnice vede jednání s Povodím Labe, které vznáší námitky, nad nimiž mnohdy zůstává rozum stát.

Proběhla schůzka s Povodím Labe a. s., co nám povolí - zejména v jaké výšce nad zdmi. Jejich požadavek na zvýšení lávky o 1,5 metru nad zdi je to pro nás nepřijatelný. Znamenalo by to z obou stran schody nahoru. Předpokládáme, že v lednu/únoru by byla vypsaná architektonická soutěž na řešení lávky,“ uvádí na webu starosta František Pilný (ANO 2011). Důvodem k této zdánlivě nesmyslné podmínce jsou modelové situace, z nichž Povodí Labe vypočítává výšku hladiny stoleté vody. Nakonec se ale zdá, že město s „vodáky“ společnou řeč našlo.

Odstranění lávky bedlivě sledoval ze svého domu i bývalý starosta Řezníček.  Foto: Chrudimské noviny

Lávka měla být původně pouze opravena, což se však po zjištění jejího skutečného stavu ukázalo jako zbytečně optimistická předpověď. Nakonec tu bude mostek zcela nový. „Pokud má být lávka nová, tak to pravděpodobně vezmeme z gruntu a to včetně architektonické soutěže, protože když nová, tak i hezká,“ doplňuje informace místostarosta Aleš Nunvář (Piráti).

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Jokl
#8914 Jokl 26. Září 2019 - 18:16
Řezníček nejdříve 20 let ve funkcích místostarostů a starosty kašle na údržbu lávky vedle svého domu (!) a pak jak zloděj šmíruje ze střešního okénka, jak zničený most sundavají. Obyčejnej srab.