Chrudimské noviny Kamiony na silnici ke Třem Bubnům nepatří!

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Kamiony na silnici ke Třem Bubnům nepatří!

Chrudim – Není žádným tajemstvím, že nejen v době dopravních špiček si řidiči rádi krátí cestu po takzvaném „malém obchvatu“. Jedná se o silnici, která spojuje Slatiňany a Tři Bubny. Každý, kdo tudy někdy jel, ví, v jakém je vozovka stavu. O díry a výmoly není nouze. Platí zde také zákaz vjezdu vozidel nad šest tun.

Najdou se řidiči kamionů, kteří tento zákaz stále nerespektují. Svým počínáním nejen porušují dopravní předpisy, ale působí celou řadu dalších nepříjemností. Silnice je již dnes rozbitá a těžké náklaďáky jí dávají ještě více zabrat. Krajnice mnohde zcela chybí, výmoly se zvětšují.

Od křižovatky u silážního žlabu byla směrem k chrudimskému obchvatu vybudována nová vozovka, ale také tudy řidiči kamionů bez uzardění ženou své vozy. Silnice je úzká, sotva se tu vyhnou dvě osobní auta. Natož osobák s náklaďákem.

Je jasné, že policie tu nemůže stát neustále. Řešením by proto mohly být speciální „brány“, které se na Západě běžně používají za účelem zabránění vjezdu nežádoucích vozidel.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Lajos
#8928 Lajos 11. Říjen 2019 - 0:12
Kamiony tam nemají co dělat, to je jasné, obávám se však, že ta brána fungovat nebude - to by zabránilo vjezdu i traktorům s vlečkou s balíky slámy apod.