Chrudimské noviny Vyřeší dopravní situaci Na Rozhledně další jednosměrka?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Vyřeší dopravní situaci Na Rozhledně další jednosměrka?

Chrudim – O tom, že dopravní situace ve městě není úplně optimální, nepochybuje asi nikdo. Chybějící parkovací místa nutí řidiče odstavovat auta, kde se dá. Parkovací domy sice teoreticky našly své místo v rétorice zdejších politických špiček, praktické výsledky však prozatím k vidění nejsou. Lidem tak nezbývá, než vymýšlet vlastní řešení.

Na jednání dopravní komise rady města se proto dostavil jeden z obyvatel lokality „Na Rozhledně“. Také zde auta zaplavují vozovku, stojí často i na zeleni. Jeho řešení neutěšené situace je poměrně prosté – v části ulice „Na Rozhledně“ by si přál zřídit jednosměrku. Šlo by o úsek od ulice Gorkého, po dům číslo popisné 858. Auta tu teoreticky pojednou pouze ve směru k ulici Gorkého.

I hasiči mají někdy problém projet.  Foto: HZS Chrudim

Důvodem pro tento návrh je, že v úseku parkují vozidla a osobní auto nebo i autobus má pak problémy projet. Pokud by město na tento kývlo, odpadne také tranzit v úseku od Čáslavské ulice na průmyslovou zónu, jenž touto ulicí často projíždí. Minimum aut by tedy odbočovalo z Čáslavské do Krocínovy ulice.

„Komisaři“ nebyli zcela proti, ale poukázali na důsledky, které by případná jednosměrka měla pro městskou autobusovou dopravu. Autobusy by, při zajíždění k zastávce „Na Rozhledně“, musely zvolit trasu přes Průmyslovou ulici. Naroste počet kilometrů, jež někdo musí zaplatit. Tím „někým“ je, samozřejmě, město.

Situace proto bude i nadále monitorována, žádné definitivní rozhodnutí nepadlo.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele hana
#8946 hana 18. Říjen 2019 - 19:19
Chudáci obyvatelé Markovic, kteří jedou MHD do centra. Nestačí, že po Rozhledně krouží k důchoďáku, teď by měli ještě zajíždět Průmyslovou a to kvůli pár parkovacím místům, které už tam teď jsou a auta bez problému projedou, jen občas někdo chvilku počká...
Obrázek uživatele Karel7
#8982 Karel7 12. Listopad 2019 - 9:38
hana: Chudáci obyvatelé Markovic, kteří jedou MHD do centra. Nestačí, že po Rozhledně krouží k důchoďáku, teď by měli ještě zajíždět Průmyslovou a to kvůli pár parkovacím místům, které už tam teď jsou a auta bez problému projedou, jen občas někdo chvilku počká...
MHD z Markovic by mohla projíždět i kratší trasou = průmyslovou zónou a TRA po uzavřené silnici u přejezdu na Třibřichy. Jednosměrkou se nová parkovací místa nevytvoří, pouze se bude parkovat vlevo za účelem usnadnění = urychlení výjezdu především pro autobusy.
Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#8985 Tomáš Velendorf 12. Listopad 2019 - 13:03
Karel7: MHD z Markovic by mohla projíždět i kratší trasou = průmyslovou zónou a TRA po uzavřené silnici u přejezdu na Třibřichy. Jednosměrkou se nová parkovací místa nevytvoří, pouze se bude parkovat vlevo za účelem usnadnění = urychlení výjezdu především pro autobusy.
Myslíte tím virtuálně, nebo reálně? Poslední autobus tudy projel někdy v roce 1975. A zkuste se podívat jak ta "silnice" vypadá v současnosti..