Chrudimské noviny Jednosměrka Na Rozhledně nejspíše nevznikne

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Jednosměrka Na Rozhledně nejspíše nevznikne

Chrudim – O možném řešení nepříjemné dopravní situace Na Rozhledně Chrudimské noviny již informace přinesly. Jeden z tamních obyvatel dokonce vyrazil na jednání dopravní komise rady města a své náměty zde přednesl. Práci si dal i s finanční analýzou.

Na základě podnětu zmíněného obyvatele Krocínovy ulice byla členy komise diskutována možnost odstranění trasy autobusů MHD z této ulice. Navazující ulice Na Rozhledně by se v jedné části změnila na jednosměrnou. Pro autobusy to znamená objíždění lokality Čáslavskou a Průmyslovou ulicí tak, aby se dostaly až k zastávce „Na Rozhledně“ poblíž Akátové ulice.

Uživatelům MHD však toto možné řešení přináší značné nevýhody. Město by zrušilo zastávku u restaurace „Šatlava“, a to včetně přístřešku, který je chrání před deštěm. Jízda z Markovic za těchto okolností trvá mnohem déle. Radnice by navíc údajně musela také navýšit částku, jíž dotuje provozování MHD v Chrudimi zhruba o 300 tisíc korun. Není tedy divu, že dál než do dopravní komise se tento návrh nejspíše nedostane. Samotní „komisaři“ k němu totiž pro radu města vydali nesouhlasné stanovisko.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele hana
#9027 hana 5. Prosinec 2019 - 14:57
Žasnu, komise podpořila MHD proti jednotlivci, co si chtěl v jednosměrce zaparkovat svůj pekáč. I když by taková podpora MHD měla být samozřejmost, tak tleskám :-)