Chrudimské noviny Výjezd z parkoviště u Kauflandu leží řidičům v žaludku

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Výjezd z parkoviště u Kauflandu leží řidičům v žaludku

Chrudim – Nejprve prošel úpravami kruhový objezd, který zakončuje Vlčnovskou ulici, poté přišel na řadu „kruhák“ u Kauflandu. Prakticky vždy, když k těmto zásahům do dopravy dochází, najdou se kritici. Kruhový objezd ve Vlčnovské, respektive Slovenského národního povstání, získal nepříjemný „kopeček“, který se řidičům příliš nelíbí. Výtky jsou však i ke kruhové křižovatce u Kauflandu.

Jako asi na všechny tyto křižovatky ve městě i zde si na ni původně šoféři nemohli zvyknout. Nemalé problémy s ní měli i organizátoři nadměrných nákladů, kteří ji – stejně jako tu u nemocnice – pravidelně demolovali. Výstavbu „kruháků“ s nimi totiž město a Ředitelství silnic a dálnic nekonzultovalo.

Kdo byl někdy nakupovat v supermarketu Kaufland, dobře zná past, která se tu na řidiče skrývá. Krátký a poměrně prudký kopeček na výjezdu z parkoviště dělá problémy nejen začátečníkům, ale i zkušeným šoférům. Opravdu tu musí být?

Podle šéfa Odboru dopravy MěÚ Chrudim Martina Klimka musí: „Dle projektanta je to řešeno takto kvůli vyrovnání výšek komunikací v místě a z důvodu odvodnění,“ uvádí Klimek. Proč projektant nezvolil raději táhlejší kopeček, není zcela zřejmé. Řidičům by takové řešení nejspíše vadilo mnohem méně.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele emik
#9059 emik 8. Leden 2020 - 16:57
Dobrý den, když už čerpáte nápady na Chrudim - dotazy a odpovědi, přečtěte si pořádně dotaz: "když už se konečně upravují kruháče kvůli transportům, nebylo by možné upravit hloupý vjezd do Kauflandu? Je úzký, ostrý nájezd i výjezd, výjezd navíc s dolíkem. Někdy mám pocit, že tenhle kruhový objezd je ruská ruleta". Nemluví se tam o kopečku (i když tam je blbý, hloupý a ještě se propadá, tj. dolík), ale o tom, že je úzký, ostrý oblouk při nájezdu i výjezdu a že je tragédie vyjet ven. Dost řidičů to vzdá a udělají blbost nebo to prostě zkusí, jestli to stihnou. Může dojít i k nedorozumění. Podobně mám strach odbočovat z kruháče do Lídlu a z kruháče k náměstí - mám strach, že mi někdo najede do dveří. Mimochodem, I JÁ už jsem několikrát brzdil, abych nevrazil do odbočujícího auta. Zvlášť když nebliká a vypadá to, že bude pokračovat k hasičárně.
Obrázek uživatele emik
#9067 emik 10. Leden 2020 - 20:41
emik: Dobrý den, když už čerpáte nápady na Chrudim - dotazy a odpovědi, přečtěte si pořádně dotaz: "když už se konečně upravují kruháče kvůli transportům, nebylo by možné upravit hloupý vjezd do Kauflandu? Je úzký, ostrý nájezd i výjezd, výjezd navíc s dolíkem. Někdy mám pocit, že tenhle kruhový objezd je ruská ruleta". Nemluví se tam o kopečku (i když tam je blbý, hloupý a ještě se propadá, tj. dolík), ale o tom, že je úzký, ostrý oblouk při nájezdu i výjezdu a že je tragédie vyjet ven. Dost řidičů to vzdá a udělají blbost nebo to prostě zkusí, jestli to stihnou. Může dojít i k nedorozumění. Podobně mám strach odbočovat z kruháče do Lídlu a z kruháče k náměstí - mám strach, že mi někdo najede do dveří. Mimochodem, I JÁ už jsem několikrát brzdil, abych nevrazil do odbočujícího auta. Zvlášť když nebliká a vypadá to, že bude pokračovat k hasičárně.
Ono to čerpání z dotazů na městě je vlastně dobře. Chrudimský deník je k ničemu, pokud člověk nepotřebuje kliknout na zateplení nebo bazény. Tam je použitelných místních zpráv čím dál míň. Aspoň se informace dostane k více lidem. A aspoň někdo se snaží. D9ky.