Chrudimské noviny Žluté kontejnery jsou mnohde stále plné, řešení prozatím neexistuje

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Žluté kontejnery jsou mnohde stále plné, řešení prozatím neexistuje

Chrudim – Znají to asi všichni. Pytel určený na tříděný odpad, konkrétně plasty, je plný, a nastal tedy čas, aby svoji pouť skončil v kontejneru, přistaveném k tomuto účelu městem. Jakmile však pořádku a třídění dbalý Chrudimák dojde ke žluté nádobě, ta je plná. Kontejner přitom včera náklaďák vyprázdnil.

Na rozdíl od mnoha kontejnerových stání, v nichž jsou umístěny nádoby určené k odkládání směšného odpadu, modré i žluté kontejnery stojí v prostoru volně. Odhodit do nich odpad tak může prakticky kdokoliv, což sice přináší mnohá pozitiva, ale též negativa. Čas od času tak kupříkladu u žlutého „konťáku“ zastavuje auto z nedaleké hospody a spolehlivě ho zaplní desítkami nesešlapaných umělohmotných lahví. Lidé, kteří mají tento kontejner prakticky pod okny, mohou jen bezmocně přihlížet.

Šéf technických služeb Zdeněk Kolář o problému ví, ale je bezmocný. „O nakládání s kontejnery, o vlastnictví či oplocení se nyní jedná na úrovni pracovní komise k odpadům. V současné době není možné podnikat žádné kroky – kontejnery slouží pro všechny občany města. Četnost svozu se však pokusíme zvýšit,“ uvádí Kolář.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele karel1
#9162 karel1 28. Únor 2020 - 22:32
Netřídíš -špatně -třídíš špatně- plníš kontejnery.Víte že velká část plastů končí v Práchovické cementárně jako palivo? Papír nikdo nechce ani Číňan za jeho likvidaci se musí platit! Linky na zpracování se teprve budou stavět.Hlavně že starosta chce navádět popeláře aby nevyváželi popelnice s nevytříděným odpadem!