Chrudimské noviny Starosta hází roušku do ringu. Odjíždí na dovolenou

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Starosta hází roušku do ringu. Odjíždí na dovolenou

Chrudim – Kritika se na starostu města Františka Pilného (ANO 2011) za jeho zvládání, respektive nezvládání nelehké situace související s pandemií novým typem coronaviru valí ze všech stran. Starosta podle nejnovějších zpráv ze středy prvního dubna situaci neustál a odjel na jednu ze svých chalup čerpat řádnou dovolenou.

Už se to nedalo zvládat,“ hází starosta roušku do ringu. Posledním hřebíčkem do pověstné rakve se ukázala být nezvládnutá komunikace s dobrovolnými hasiči. Ti, jak již Chrudimské noviny informovaly, dezinfikovali dezinfikované v samotném centru města, starostovi pod okny. Pilný sice vzhlédl od facebooku, na němž proháněl filtry své poslední fotky z předávání zdravotnického materiálu Centru sociálních služeb a pomoci, opakované vrčení čtyřkolky mu však divné nepřišlo. Priority jsou jasně dané – veřejnost musí vidět, že starosta maká, i kdyby to stálo všechno Savo v okrese.

Opustit první linii však starosta nechce jen kvůli této zdánlivé banalitě. Kritiku z nejvyšších stranických míst Hnutí ANO 2011 schytal i za ledabylé nošení roušky, což mu ministerský předseda Andrej Babiš, Pilného partajní boss, neodpustil, a doporučil proto zvážit odchod z politiky. Takto radikální krok však chrudimský politik dělat nechce.

Já to tedy beru, šéfe.  Foto: Chrudimské noviny

Otázka, kdo otěže ve vedení města převezme, je také vyřešena. „Ano, pan starosta se mnou o svém nelehkém, ale očekávaném kroku samozřejmě mluvil. Udělám, co budu moci; využiji svých bohatých profesních zkušeností, v případě nutnosti jsem ochoten podstoupit i oběť nejvyšší – oholím si svůj překrásný plnovous,“ říká sebejistě první a jediný uvolněný místostarosta Petr Lichtenberg (Chrudimáci). Odborné konzultace místostarostovi poskytne špičkový zdravotnický expert, a sice městská radní Vlaďka Michalová (Chrudimáci). PR nového muže ve vedení města si na starost vezme městský radní a odborník na komunikaci Josef Káles ml. (Svobodní...Chrudimáci...nezávislý...eh, co na tom sejde?). Ten dokonce narychlo přijel ze svého dnes již domovského města Brna. Situace je totiž vážná.

Načerpá starosta energii na své chalupe ve Smrčku?  Foto: Chrudimské noviny

Kdy se František Pilný ze svého znechucení vyléčí, není jasné. Obrovská zodpovědnost, již starosta na svých bedrech statečně a bez nároku na klidný spánek nesl, si nejspíše vyžádá rekonvalescenci trvající celý první Apríl roku 2020.

 

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele borůvka
#9271 borůvka 1. Duben 2020 - 14:02
No, celkem ubohé... pan redaktor opět tradičně nepřekvapil...
Obrázek uživatele Bube
#9274 Bube 1. Duben 2020 - 15:34
Hodně UBOHÝ Apríl. Je to vtipné skoro jako falešný telefonát o havárii Vaší rodiny s tím, že došlo i k třeba úmrtí. Věci na hraně Ok. Tohle je přes čáru. Pokud nenajdete v sobě sílu uvést to na pravou míru a omluvit se sám od sebe tak majitel novin by měl zakročit. Tohle je opravdu vrchol nevkusu a degraduje to úroveň Vaší i novin úplně mimo stupnici. V mých očích to degraduje i tu akci s dezinfekcí, kterou organizují lidé novinám více než blízcí.
Obrázek uživatele MiBar
#9276 MiBar 1. Duben 2020 - 16:24
Pane "redaktore", ubohý, trapný článek, který by neotiskl ani Plesk..Došly Vám víkendové tipy, tak se snažíte aspoň o humor? Myslím, že vedení města jede na 100% v této nepříznivé a pro všechny náročné době se učí nové věci všichni včetně lékařů, sester, celého systému IZS, hromady dobrovolníků .. Jedou na plno..Tímto článkem jste nikomu neprospel, ani nikoho nepobavil. Naopak vypovídá o Vaší inteligenci...
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#9277 Jakub Valenta 1. Duben 2020 - 16:38
Pro případnou inspiraci k odsuzujícím a rozhořčeným komentářům doporučuji k nahlédnutí můj aprílový článek napsaný před čtyřmi lety. Abychom se snad, pro páníčka, neopakovali! ;) http://chrudimskenoviny.cz/kategorie/zpravy/po-navsteve-ministra-vnitra-chovance-je-jasno-behem-nekolika-tydnu-se-v-chrudimi-ob
Obrázek uživatele Jana Novotná
#9279 Jana Novotná 1. Duben 2020 - 17:06
A to mě se zase aprílový článek líbí. Je nad věcí, což průměrně inteligentní člověk pochopí po pár větách. Chápu, že jsou lidi vychovaní k patolízalství a k úctě k blahorodí a ti takový text těžce nesou. Budou se s tím muset asi srovnat a já už se těším na apríla příští rok:)
Obrázek uživatele devin m
#9295 devin m 3. Duben 2020 - 14:48
Člověk, který nemá vůbec žádný smysl pro humor a sám sebe bere příliš vážně, by se do politiky neměl vůbec cpát. Možná někteří zástupci ANO předběhli dobu a chtěli by tu mít návrat normalizace už od 1. dubna. Žádné vtípky, žádné srandičky. Držet hubu a krok.
Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#9298 Tomáš Velendorf 4. Duben 2020 - 21:05
devin m: Člověk, který nemá vůbec žádný smysl pro humor a sám sebe bere příliš vážně, by se do politiky neměl vůbec cpát. Možná někteří zástupci ANO předběhli dobu a chtěli by tu mít návrat normalizace už od 1. dubna. Žádné vtípky, žádné srandičky. Držet hubu a krok.
To nepochybně ano. Na druhou stranu nutno připomenout slova našeho prvního dělnického prezidenta: "Soudruzi, musíme pracovat jen s takovými soudruhy, které máme k dipozici".