Chrudimské noviny Nemocnice Pardubického kraje konečně nabízejí testování na covid pro samoplátce

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Nemocnice Pardubického kraje konečně nabízejí testování na covid pro samoplátce

Pardubice – Testování osob s podezřením na nákazu novým typem koronaviru bylo doposud na stacionárních odběrových místech společnosti Nemocnice Pardubického kraje (NPK) možné pouze pro pacienty, kterým odběr schválil pověřený lékař. To se však nyní mění. NPK totiž umožní odběry i samoplátcům.

Indikace praktickým lékařem, specialistou nebo krajskou hygienickou stanicí a evidence v Národním zdravotnickém informačním systému. To byla dosud základní pravidla, která bylo nutné splňovat pro to, aby byl pacient na jednom ze dvou tzv. drive-in odběrových míst společnosti Nemocnice Pardubického kraje otestován na možnou nákazu nemocí COVID-19.

Od tohoto týdne však mohou osoby, které se chtějí nechat otestovat, přijít i bez indikace – Nemocnice Pardubického kraje spouští odběry také pro samoplátce. Pro zájemce o testování na vlastní náklady začalo odběrové místo v pardubické nemocnici fungovat ve středu 6. května, v litomyšlské nemocnici pak začnou samoplátecké odběry od pondělí 11. května. „Vzhledem k tomu, že to naše kapacity v současné době umožňují, mohou se u nás nechat zájemci otestovat na vlastní žádost,“ říká generální ředitel společnosti Nemocnice Pardubického kraje Tomáš Gottvald.

Platba bezkontaktně na místě

Na odběrové místo by se měl samoplátce dostavit v ideálním případě osobním automobilem či pěšky. S sebou musí mít doklad totožnosti. Cena jednoho testu je 2 800 korun a zájemce o test je zaplatí bezkontaktně přímo na odběrovém místě, kde mu vystaví i potvrzení o zaplacení. Cena je včetně DPH a je konečná.

Výsledky odběru budou k dispozici následující den dopoledne a samoplátce si je po předložení platného dokladu totožnosti vyzvedne v papírové formě přímo v nemocnici. V obálce pak nalezne kromě laboratorního výsledku také lékařské potvrzení v českém, anglickém a ukrajinském jazyce, s nímž lze vycestovat do zahraničí. Podrobnosti a další informace naleznou zájemci na webových stránkách.

Zájem ze strany zaměstnavatelů

Zaměstnavatelé v Pardubickém kraji, kteří z jakéhokoli důvodu potřebují otestovat větší množství zaměstnanců, mohou se společností Nemocnice Pardubického kraje uzavřít individuální smlouvu. „Chápeme potřeby jednotlivých zaměstnavatelů, a tak jim chceme vyjít maximálně vstříc. Zájemci se mohou pro informace obracet na právní oddělení,“ uzavírá Tomáš Gottvald.

red

Reklama

Obrázek uživatele koala
#9336 koala 7. Květen 2020 - 16:26
Prosím, k čemu je dobré si dělat test, když se nakazím od kohokoliv chvíli poté?