Chrudimské noviny Milion chvilek v Chrudimi v kritice vlády přitvrzuje

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Milion chvilek v Chrudimi v kritice vlády přitvrzuje

Chrudim se v úterý 9. června 2020 stala jedním ze sto sedmdesáti míst v republice, kde Milion chvilek obviňoval před početnými demonstrujícími současnou vládu z poškozování České republiky.

Na deset řečníků poukazovalo na problematické kroky a rozhodnutí v době koronavirové krize. Řečníci Jan Kočí, Ivan Baborák, Michal Nepovím, Jan Vichr, Kristýna Blažková, Aleš Novák, Jan Blažek a Marie Blažková se ptali vlády a jejího předsedy Babiše například na chaotické jednání vlády v době korona krize, utajenou soutěž výstavby atomové elektrárny, nemravné jednání agenta STB a místopředsedy Parlamentu ČR Filipa, zmatky v českém školství během karantény, střet zájmů předsedy vlády Babiše či na postupnou likvidaci nezávislosti České televize.

Přes sto padesát chrudimáků demonstrovalo svůj nesouhlas s chováním vlády.

A nutno říci, že oproti předešlým demonstracím řečnící i demonstrující přitvrdili, což bývá signál, kterému vlády v normálních demokraciích pozorně naslouchají. Účastníci demonstrace, kterých bylo tentokrát kolem stopadesáti, souhlasně tleskali a často zaznělo i skandování: Máme toho dost!

Úterní demonstraci provázelo pěkné počasí, výborný písničkář Tonda Hrdý a tradiční pocit pohody a pospolitosti, který byl umocněn zřejmě jedinou kavárnou na světě, která byla součásti demonstrujícího davu…

Profesionální organizaci doplnila svým servisem i místní kavárna.

red

Reklama

Obrázek uživatele Heboučký
#9394 Heboučký 10. Červen 2020 - 7:23
Jo jo dokud strana a vláda šlapala na základní práva daný ústavou a listinou v rámci boje proti neexistující pandemii tak byli tydle červi zalezlí pod šutrama a třásli se vo svoje živůtky. Jakmile do rady čt demokraticky zvolej někoho kdo jim nevoní hnedle sou venku. Fotka za tisíc slov "vraťte nám ČT". Nám? Jo jako vám demoliberální žumpě? :-))) Skvělý přiznání toho komu Wolner Fridrichová a další sloužej.....
Obrázek uživatele Jana Novotná
#9395 Jana Novotná 10. Červen 2020 - 9:31
A kde jste byl zalezlý vy, červe Heboučký? Anebo jste tam doposud?
Obrázek uživatele ČECH
#9396 ČECH 11. Červen 2020 - 9:53
ˇHeboučký je pěkná bruska.Nepřipomíná vám to paní Novotná něco ?
Obrázek uživatele Heboučký
#9398 Heboučký 12. Červen 2020 - 7:14
Jana Novotná: A kde jste byl zalezlý vy, červe Heboučký? Anebo jste tam doposud?
Podával sem ústavní stížnost sabotoval vládní nařízení prováděl osvětu na kterou se chvilkaři nevzmohli. Ty se totiž mezitím kropili dezinfekcej protože proti viru je třeba bojovat :-)))))
Obrázek uživatele Lover.of.lobster
#9400 Lover.of.lobster 12. Červen 2020 - 14:11
A copak? Herbst nemluvil?