Chrudimské noviny Město na Málkovu pouť prozatím nekývlo

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Město na Málkovu pouť prozatím nekývlo

Chrudim – Rada města Chrudim projednala v pondělí 8. června žádost pořadatele o Chrudimskou pouť. Radní však na žádost městského zastupitele Romana Málka (Koalice pro Chrudim) nekývli. Politik se však nevzdává a pouť pořádat chce. Slibuje samozřejmě, že budou nastavena taková bezpečnostní opatření, aby riziko případné nákazy bylo co nejmenší.

V první řadě bych chtěl poděkovat, že rada města projednala tuto žádost podle našeho přání, ale zároveň vyjádřit politování, že nás nepřizvala k osobnímu jednání, abychom si vyjasnili možnosti a podmínky pořádání. Navíc z toho radnice udělala zbytečně politický spor,“ komentuje kroky radnice Roman Málek.

Pořadatelé se domnívají, že zachytili všechny dotazy radnice v médiích, a gesčnímu místostarostovi Petru Lichtenbergovi odeslali vlastní návrhy postupů. „Myslím, že jsme vysvětlili systém, jak akce bude probíhat, jak bude zabezpečena, jakou zhruba máme představu o vstupném pro návštěvníky a co z něj bude pokryto. Přestože byl návrhu původně nakloněn, v televizní reportáži sdělil svoji obavu o název akce a termín. Proto jsme se rozhodli podat ještě jednu žádost. Ta počítá s tím, že název bude Chrudimská retro pouť a bude se konat týden před Bartolomějskou poutí v Heřmanově Městci. Počítáme se systémem, který jsme navrhli,“ prozradil Málek.

Pořadatelé mají na zřeteli i možnost, že budou muset v případě vládních omezení akci zrušit. „Včera jsme se účastnili v Praze setkání Event MeetUP na téma ‚Nocovid. Together again‘. Jednalo se o setkání odborníků eventového průmyslu na téma zodpovědného a zdravému rozumu odpovídajícího přístupu k pořádání společenských, kulturních a eventových projektů. Zde jsme řešili pravidla pro eventy, ale v praxi viděli i možné způsoby řešení,“ podotkl Málek.

 

Organizátoři pouti kalkulují s tím, že i s ohledem na atrakce se do prostoru náměstí vejde v rámci zábavné zóny okolo 250 lidí (velkou část tvoří atrakce) a do občerstvovací zóny 250 lidí. V uvažovaném vstupném na dvě hodiny to skýtá možnost obsloužit okolo 15 000 návštěvníků za všechny dny akce, při standardu 500 osob/náměstí.

red

Reklama

Obrázek uživatele platek
#9397 platek 11. Červen 2020 - 13:18
A kdo by tam za takovych podminek vubec chodil??? Kdo tobude hlidat??? Prijde me to jako upla blbost a ze strany toho Malka jen PR pro sebe
Obrázek uživatele Chrudim Ák
#9399 Chrudim Ák 12. Červen 2020 - 12:45
Čau lidi, čau Turci, makátě?? Ne že bych byl příznivcem Spilkovic famílie, natož jejich prehistorických "atrakcí", ale jak se tedy věci mají? Chrudimské noviny informují o - Město na Málkovu pouť prozatím nekývlo, zatímco starostovic, nebo to platí přímo Andrej?, plátek situaci popisuje jako - Radní smetli ze stolu návrhy Málka i kolotočářů na uspořádání okleštěné pouti... To je diametrálně odlišný závěr - přibližte mi tedy kdo lže, více přibarvuje, je jedno jak si to nazvete.. Díky
Obrázek uživatele Heboučký
#9402 Heboučký 15. Červen 2020 - 7:03
Chrudim Ák: Čau lidi, čau Turci, makátě?? Ne že bych byl příznivcem Spilkovic famílie, natož jejich prehistorických "atrakcí", ale jak se tedy věci mají? Chrudimské noviny informují o - Město na Málkovu pouť prozatím nekývlo, zatímco starostovic, nebo to platí přímo Andrej?, plátek situaci popisuje jako - Radní smetli ze stolu návrhy Málka i kolotočářů na uspořádání okleštěné pouti... To je diametrálně odlišný závěr - přibližte mi tedy kdo lže, více přibarvuje, je jedno jak si to nazvete.. Díky
Vono je to jedno páčto až bude termín na pouť všecky opatření budou dávno minulost a předposránci v radě se budou chytat za palici proč se předposrali když nemuseli. Že Frantík Romču nemusí a Peťa mu taky nemůže přijít na jméno a Piváti....no podjatej soude todle je jasný jak facka na Ladově obrázku :-))))