Chrudimské noviny Dobíjecí stanice pro elektromobily na Masarykově náměstí bude

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Dobíjecí stanice pro elektromobily na Masarykově náměstí bude

Chrudim – Názory na elektromobily se různí. Někdo je považuje za koncentrovanou čistou energii a budoucnost dopravy, jiný argumentuje slepou vývojovou větví, nehospodárností a neschopností konkurovat klasickým autům se spalovacím motorem. Město přesto strážníkům městské policie pořídilo vůz s hybridním pohonem a nyní podpoří výstavbu dobíjecí stanice.

Strážníci si přitom toyotu nemohou vynachválit. Výrazně šetří peníze díky nižší spotřebě paliva, jejích provoz je navíc tichý a neobtěžuje tak chodce zbytečným hlukem. Co však poněkud obtěžuje, je odstavená a dnes již nepoužívaná služební dacia, která zbytečně zabírá místo na parkovišti před starou radnicí na Resselově náměstí.

Městští radní na svém posledním jednání v pondělí 8. června kývli na žádost společnosti Olife Energy Net z Prahy, která chce na Masarykově náměstí zřídit zmiňovanou dobíjecí stanici. Za dva a půl tisíce korun ročně zde firmě město pronajme dvě parkovací stání, kde by měla být stanice vybudována. Rozdíl mezi cenou v daném místě a čase obvyklou, stanovenou písemným odborným odhadem obvyklé ceny nájemného na 8 500,- korun bez DPH, a cenou za dohodnuté nájemné ve výši 2 500,- korun bez DPH, bude označen jako veřejná podpora poskytnutá v režimu DE MINIMIS.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele chrudimák
#9401 chrudimák 13. Červen 2020 - 7:43
Takže další dvě místa na parkování pasé a za hubičku .... pěkný ... kdyby takhle byli radní akční u Bohemie, kde už dávno mělo stát podzemní parkoviště.