Chrudimské noviny Kudy si zkrátit objížďku uzavřeného kruháku Na Bídě?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Kudy si zkrátit objížďku uzavřeného kruháku Na Bídě?

Chrudim – Uzavření kruhového objezdu Na Bídě vzbudilo oprávněné vášně a podnítilo nekončící diskuse. Také pod článkem Chrudimských novin, který o tomto informoval, začali někteří diskutéři rozvíjet teorie, zda by nebylo v současné době ideální „kruhák“ zrušit a vrátit se ke klasické křižovatce.

Někteří obyvatelé města si pro změnu stěžují, že uzavírka je zcela odřízla od možnosti zajet si třeba nakupit do místních supermarketů. Ty jsou totiž, s výjimkou Lidlu, Penny Marketu a Billy, umístěny u nemocnice. Naštěstí, díky vstřícnosti několika místních podnikatelů, obavy z dlouhých objížděk částečně padly. Zkratka přes MARLO a depo je totiž průjezdná.

Před Marlem jsme opravili největší výtluky a po skončení zase opravíme ty největší díry. Za to nám majitelé umožnili průjezd. S majitelem depa jsem telefonoval, nijak průjezd neomezuje, když je otevřená brána. Pokud by zde snad někdo dostal pokutu, tak se mi může ozvat a zkusíme to vyřešit,“ uvádí starosta města František Pilný (ANO 2011).

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele borůvka
#9483 borůvka 12. Srpen 2020 - 10:33
Dobrá práce starosty Pilného v komunikaci s Marlem a ostatními firmami.
Obrázek uživatele Karel7
#9501 Karel7 20. Srpen 2020 - 12:56
Uvěřil jsem článku a v neděli jsem chtěl využít objížďku OK Na Bídě. Bohužel jen jsem chtěl. Vrata Depa byla zavřena. Nebylo by vhodné na sobotu a neděli, kdy se nepracuje a stav prací to umožní, povolit osobním autům sníženou rychlostí průjezd OK Na Bídě ve směru Poděbradova - nám. TGM? V té době tam nejezdí ani autobusy - možná jeden nebo dva.