Chrudimské noviny Deset korun za vstup na skatepark prý není moc

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Deset korun za vstup na skatepark prý není moc

Chrudim – Nový skatepark byl slavnostně otevřen. Nahrnula se na něj jak drobotina se svými rodiči, tak velcí „skejťáci“ s prkny, koly i koloběžkami. Stálé kontroverze budí fakt, že vstup na nové sportoviště je zpoplatněn. Částka je sice symbolická, ale veřejnosti zvyklé využívat městský mobiliář převážně grátis, není ani desetikoruna po chuti.

Argumentace odpůrců placení za vstup na skatepark je přitom zdánlivě rozumná – platíme si daně a za ně očekáváme určitý servis. Kde je však hranice, za níž už nelze jít, nikdo přesně netuší. Proto se na dětských hřištích vstup neplatí, do krytého bazénu se však zdarma dostat nelze.

Místostarosta zodpovědný za investice, Pirát Aleš Nunvář, proto předkládá argumenty ve prospěch placení vstupného. „Důvody pro zavedení vstupného jsou tyto: úspora 1,2 milionu korun na investičních nákladech – díky odvodu DPH z výnosů vstupného není třeba platit DPH z ceny stavby 6 milionů korun. Výnos ze vstupného bude použit na úklid a obnovu inventáře. Bezpečnost – samotní skejťaci a bikeři se přimlouvali za zavedení vstupného, protože vstupné a provozní řád, reguluje obsazenost sportoviště, bude méně střetů a úrazů. Ze stejného důvodu musí mít děti s sebou dospělý doprovod. Skatepark prostě nelze brát jako dětské hřiště – jde o sportoviště extrémních sportů, a i proto je stanovena povinnost nosit ochranné pomůcky  pro děti vždy, dospělí aspoň helmu v rampě,“ uvádí Nunvář.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele martin66
#9565 martin66 8. Září 2020 - 9:45
tak nevím - cena je symbolická, ale kolik je to, se člověk nedočte....
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#9566 Jakub Valenta 8. Září 2020 - 16:40
martin66: tak nevím - cena je symbolická, ale kolik je to, se člověk nedočte....
Možná byste si mohl znovu přečíst titulek ;)
Obrázek uživatele martin66
#9567 martin66 8. Září 2020 - 21:15
Jakub Valenta: Možná byste si mohl znovu přečíst titulek ;)
tak ono to s tou cenou je jeětě jinak, pane novinář.. Takže podle Výs se obsah vejde do titulku a pak se napíše pár blábolů? ono to vstupné může být dokonce jen cca 80 haléřů, ale proč se s tím vypisovat...
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#9568 Jakub Valenta 9. Září 2020 - 7:03
martin66: tak ono to s tou cenou je jeětě jinak, pane novinář.. Takže podle Výs se obsah vejde do titulku a pak se napíše pár blábolů? ono to vstupné může být dokonce jen cca 80 haléřů, ale proč se s tím vypisovat...
Místo uznání chyby, zaútočit na toho, kdo mě na chybu upozornil. Mějte hezký den!