Chrudimské noviny Stavbu kanalizace v Medlešicích zahájí město snad za rok

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Stavbu kanalizace v Medlešicích zahájí město snad za rok

Chrudim – Výstavba kanalizace v Medlešicích je akutní jako nikdy před tím. Pokud si radnice s budováním nepospíší, může městu hrozit celá řada pořádně tučných pokut. Přípravy tedy běží, peníze v městské kase však chybí.

Už dnes je jasné, že nepůjde o nic levného. Odhady hovoří o desítkách milionů korun. S nějakými „extra“ příjmy však chrudimská radnice v příštím roce počítat nemůže, je tomu totiž právě naopak. Neodloží proto stavbu kanalizace v Medlešicích na lepší léta?

V tuto chvíli běží stavební řízení a zároveň se dokončuje projektová dokumentace pro provedení stavby a výběr dodavatele. Následně budeme vyčkávat na vhodný dotační titul, jehož vypsání lze očekávat nejdříve na jaře 2021. Pokud bude tento předpoklad správný a dotace bude přidělena, lze odhadnout, že vlastní výstavba bude zahájena v poslední třetině roku 2021 a stavba bude pokračovat minimálně ještě celý rok 2022. Připravovaný rozpočet města Chrudim na rok 2021, který bude schvalován Zastupitelstvem města Chrudim v prosinci roku 2020, počítá aktuálně se zapojením vlastních finančních prostředků na výstavbu kanalizace v Medlešicích a na opravu výtlaku této kanalizace v celkové výši 10 milionů korun. Přesnější termíny nejsou v tuto chvíli bohužel známy,“ uvádí investiční technik MěÚ Chrudim Zdeněk Karas.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele oko
#9594 oko 15. Září 2020 - 7:06
Bohužel penize původně určené na stavbu kanalizace byly vyhozene na zbytné stavby v Chrudimi jako je stavba sjezdu ke sportovištím apod... je smutné, že vedení města spoléha na nějaké dotace a vůbec ji nejde o Medlešice. Vedení neřeší co dělat když nebude dotační titul vypsán. Je to výsměch občanům Medlešic. Dle vyjádření pana Karase je vlastně jasně vidět, že město vlastně s výstavbou kanalizace nepočítá. Správně by město mělo v rozpočtu na rok 2021 počítat s tím, že bude mít celou akci zafinancovánu a pokud náhodou bude nějaký dotsční titul bude využit. Takto to je bohužel tak, že kanalizace se nepostaví jelikož nebude dotace. Takže milí Medlešáci, platťe daně, ať máme v Chrudimi za co stavět, ale v Medlešicích se na Vás vykašlem.