Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 2 týdny 1 den
Začátek a konec. Konec a začátek. Celý článek »
vydáno před 2 týdny 2 dny
Čtvrtkem začíná velikonoční Triduum. Je vrcholem křesťanského liturgického roku. Následuje Velký pátek, Bílá sobota a v neděli slavnost...Celý článek »
vydáno před 4 týdny 3 dny
Chrudim – Blíží se Velikonoce a s nimi i oblíbený jarmark na Resselově náměstí v Chrudimi. Na sobotu 23. března si mimo jiné můžete...Celý článek »
vydáno před 27 týdnů 15 hodin
Chrudim – Minulý týden prováděcí firma Viktorstav dokončila podle zadávacího výkresu plochou střechu nové pobočky knihovny v Topolské ulici a ihned...Celý článek »
vydáno před 27 týdnů 4 dny
Chrudim – Po středečním kontrolním dnu se na střeše knihovny konečně objevil porost. Autentická fotka na internetu ihned vyvolala nejrůznější reakce...Celý článek »
vydáno před 29 týdnů 13 hodin
Chrudim – Na všech dostupných vizualizacích je vidět exteriér i interiér knihovny, na co se ale budou dívat z okna obyvatelé přilehlého paneláku...Celý článek »
vydáno před 35 týdnů 14 hodin
Chrudim – Stavitel nové knihovny v Topolské ulici  přišel pro město Chrudim s výhodnou nabídkou. Postaví knihovnu z technologicky lepšího...Celý článek »
vydáno před 1 rok 6 dnů
Oslava Kristova vzkříšení. Ráno se vyhlíželo slunce, které právě vycházelo. Hospodáři podle něho odhadovali úrodu. V tento čas by se nemělo nic...Celý článek »
vydáno před 1 rok 1 týden
Na Velký pátek je přísný půst. Nemá se vařit. Říká se: Neupečeš, nezameteš, nevybílíš a nevyneseš z domu smetí. Nemá se také nic prodávat, nic...Celý článek »
vydáno před 1 rok 1 týden
Říká se, že zelená jídla přivodí zdraví. Proto se na Zelený čtvrtek nemá jíst maso. V minulosti se vždy připravovala jednoduchá jídla. Ráno se...Celý článek »