Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 9 let 48 týdnů
Chrudim - O učiteli ze zdejší střední zemědělské školy Romanu Linhartovi psaly už Chrudimské noviny před dvěma lety. Roman Linhart se totiž mezi...Celý článek »
vydáno před 11 let 1 týden
Chrudim - Včelaři z celé České republiky, ale i ze zahraničí byli ze svého klidu vyrušeni zásadní informací, jež podstatně změnila tradiční...Celý článek »
vydáno před 2 roky 45 týdnů
Na přelomu května a června budí roj včel u některých lidí opravdu přehnané obavy. Přitom je to jeden z nejkrásnějších dějů, který můžeme u včel i...Celý článek »
vydáno před 2 roky 49 týdnů
Chrudim – Svérázný člověk, milovaný pedagog, propagátor zodpovědného přístupu ke včelám a také vynálezce. To byl Roman Linhart. Ty, kdo ho znali,...Celý článek »
vydáno před 6 let 1 týden
Chrudim – Poslední listopadový víkend, poslední neděle liturgického mezidobí. Příští nedělí začíná advent, nejhezčí čas čekání na narození Spasitele...Celý článek »
vydáno před 7 let 1 týden
Pardubice - Rada Pardubického kraje schválila i pro příští rok vyhlášení programu na podporu začínajících včelařů. V rozpočtu kraje je na...Celý článek »
vydáno před 7 let 26 týdnů
Chrudim - Úterní dopoledne se málem stalo osudným pro roj včel, které normálně obývají jeden z úlů ve Slatiňanech. Krom rojícího se hmyzu strážníci...Celý článek »
vydáno před 8 let 4 týdny
Chrudim - Místní „zemědělka“, tedy Střední škola zemědělská a vyšší odborná škola už dávno není jen vysmívanou „hnojárnou“, na níž bez problémů...Celý článek »
vydáno před 9 let 49 týdnů
Pardubice/Chrudim - Nastalo období, v němž se profesionální ale i dobrovolní hasiči musejí potýkat s častými žádostmi obyvatel o pomoc při...Celý článek »
vydáno před 11 let 23 týdny
Chrudim - Blížící se víkend je jistě důvodem k radosti. Kdyby však připadlo "posvátné" datum 17. listopadu na pátek nebo pondělí, měli by Češi...Celý článek »