Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 4 roky 3 týdny
Před nedlouhou dobou ústavní soud zrušil zákon o zdanění církevních restitucí. V té souvislosti se ve sdělovacích prostředcích znovu otevřela diskuse...Celý článek »
vydáno před 7 let 32 týdny
Chrudim - Věžních hodin je ve městě několik. Jedny, ty nejznámější, pravidelně ohlašují čas z věží kostela Nanebevzetí Panny Marie. Dalšími se pyšní...Celý článek »
vydáno před 5 týdnů 1 den
Chrudim – Město Chrudim a Pardubický kraj už poskytly dohromady Římskokatolické farnosti Chrudim na opravu kostela svaté Kateřiny přes 300 tisíc...Celý článek »
vydáno před 9 týdnů 3 dny
Chrudim – V sobotu se vyskytl problém a všem náhodným kolemjdoucím impozantní pohled na ulici zaplavenou vodou z prasklého potrubí. Vodárenská...Celý článek »
vydáno před 43 týdny 5 hodin
Chrudim – Římskokatolická farnost dostane na odvlhčení kostela svaté Kateřiny dotaci od Ministerstva kultury ČR, stejně jako dům Špalíček na opravu...Celý článek »
vydáno před 2 roky 40 týdnů
Chrudim – Včera dopoledne se konalo slavnostního otevření nových kancelářských prostor pro pracovníky pečovatelské služby a osobní asistence....Celý článek »
vydáno před 2 roky 1 týden
Chrudim – Kostelů je ve městě hned několik. Většina, ne li všechny, dostala pořádně zabrat za minulého režimu, kdy komunisté všechny pozemky, jejichž...Celý článek »
vydáno před 2 roky 45 týdnů
Chrudim – Málokterý kněz Katolické církve si může říct, že na místě, kde zrovna slouží, zůstane až do smrti. Biskupové, nadřízení kněží, s faráři i...Celý článek »
vydáno před 3 roky 23 týdny
Chrudim – Památkáři povolali na pomoc archeology, kteří bojují s deštěm, aby po prozkoumání terénu pomocí statických sond mohli zase jiní...Celý článek »
vydáno před 3 roky 34 týdny
Chrudim – Mnozí Chrudimáci to doslova obrečeli, jiní kvitovali s povděkem. Světská část místní proslavené Salvátorské pouti letos nebude. Poslední...Celý článek »