Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 8 let 49 týdnů
Chrudim - Důkazy o době, která nebyla ještě svázána regulemi Evropské unie a umožňovala kouření třeba i vězňům, našli teď archeologové pracující na...Celý článek »
vydáno před 1 týden 3 dny
Chrudim – Letos v dubnu už uběhlo právě deset let od začátku archeologického průzkumu, kdy byla v místech plánovaného parkoviště před Hotelem Bohemia...Celý článek »
vydáno před 7 let 1 týden
Chrudim - Suverénně nejaktivnější komisí rady města je ta, od níž by aktivitu čekal málokdo. Letopisecká a historická komise se sice neschází každý...Celý článek »
vydáno před 8 let 32 týdny
Chrudim - V příštím týdnu proběhne ve městě unikátní konference, která doslova zaplaví sál v Muzeu příznivci Jana Husa, husitství a pozdního...Celý článek »
vydáno před 9 let 6 dnů
Chrudim - Poslední část historické opukové hradby měli nyní prozkoumat archeologové. Zbývající kus opevnění získalo v nedávné minulosti město do...Celý článek »
vydáno před 9 let 46 týdnů
Chrudim - Nejstarší a také nejpůvodnější část městského opevnění se brzy promění ve staveniště. Zachránit historickou památku, která už dlouhé roky...Celý článek »
vydáno před 10 let 14 týdnů
Chrudim - S ohledem na téměř katastrofální stav části městského opevnění v oblasti Zlaté stezky se městská rada rozhodla navrhnout směnu pozemků...Celý článek »
vydáno před 10 let 36 týdnů
Chrudim - Staveniště a zároveň pracoviště archeologů před hotelem Bohemia na chvíli osiřelo. Práce na vykopávkách zde totiž skončily, ale ...Celý článek »
vydáno před 10 let 42 týdny
Chrudim - Od začátku března probíhají na budoucím staveništi podzemních garáží před hotelem Bohemia archeologické práce. Původně ...Celý článek »
vydáno před 11 let 2 týdny
Chrudim - Radnice se chce už poněkolikáté ucházet o pořádání konference, při níž by měli do našeho města dorazit zástupci Sdružení historických...Celý článek »