Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 3 roky 15 týdnů
Nasavrky – Sníh vždy uvede krajinu do klidu a poetické krásy, nenechte si proto ujít výlet zasněženými trasami našeho okolí. Poznávání historie...Celý článek »
vydáno před 3 roky 32 týdny
České Lhotice – Jedním ze sedmi známých keltských hradišť v České republice je oppidum v Českých Lhoticích nedaleko Nasavrk....Celý článek »
vydáno před 5 let 45 týdnů
Nasavrky - Keltský skanzen pořádá v sobotu 16. a v neděli 17. června od 9 hodin program nazvaný Slunovrat v Zemi Keltů. Návštěvníci...Celý článek »
vydáno před 6 let 39 týdnů
Nasavrky - Lughnasad je mezinárodním festivalem keltské kultury, který se koná každoročně uprostřed léta a letos se 11. ročník uskuteční 28....Celý článek »
vydáno před 7 let 24 týdny
Chrudim – Po dovolené na Slovensku se zcela fit a zdráv vracím k tipům na víkend. Tentokráte půjde již o dvoustý první článek s tímto titulkem a...Celý článek »
vydáno před 7 let 24 týdny
Nasavrky - V sobotu 5. listopadu se v Keltském skanzenu uskuteční oslava keltského nového roku zvaného Samhain. Areál bude otevřen od 10 do...Celý článek »
vydáno před 8 let 14 týdnů
Nasavrky - Místní spolek Boii si ve své pracovní náplni dal na první místo  zachování a obnovu keltského dědictví, jakožto jednoho z ...Celý článek »
vydáno před 9 let 39 týdnů
Chrudim - Keltská karavana, která reprezentuje regionální obchod, se na své cestě z Kunětické hory na keltský festival Lughnasad do Nasavrk zastaví...Celý článek »
vydáno před 11 let 1 týden
Luže/Košumberk - Na hrad Košumberk budou po několika letech vráceny některé zdejší archeologické nálezy, které laboratorně zkoumalo Regionální...Celý článek »
vydáno před 11 let 25 týdnů
Chrudim - Nadcházející první listopadový víkend se jednoznačně ponese ve znamení vzpomínek na zemřelé - Dušiček. Mnozí, zvláště mladší čtenáři, to...Celý článek »