Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 3 roky 15 týdnů
Chrudim – Čas od času se musí buď strážníci, nebo sama republiková policie potýkat i s případy podstatně smutnějšími, než jsou uhynulé kočky a kuny v...Celý článek »
vydáno před 3 roky 42 týdny
Chrudim – Stále ještě se najdou Chrudimáci, kteří netuší, kdo to byl Bedřich Leopold Popper. Jeden z tehdejších nejvýraznějších podnikatelů vyráběl...Celý článek »
vydáno před 4 roky 12 týdnů
Chrudim – Slavných rodáků a osobností těsně spjatých s historií města lze jmenovat opravdu hodně. Vedení radnice na ně myslí, a pravidelně proto...Celý článek »
vydáno před 4 roky 18 týdnů
Chrudim – Koncem října byla ukončena stavební obnova hrobky rodiny Popperových, která se nachází na hřbitově U Kříže. Smlouva o bezúplatném...Celý článek »
vydáno před 4 roky 22 týdny
Chrudim – Po smrti hudební ikony mnoha generací, symbolu normalizace i zvláštních politických názorů, Karla Gotta, byli lidé určitý čas v šoku....Celý článek »
vydáno před 4 roky 32 týdny
Chrudim – Zatímco demolici historicky bezcenného mlýna pod Kopanicí část veřejnosti „obrečela“ a do dnešních dní se s ní nehodlá smířit, faktická...Celý článek »
vydáno před 4 roky 42 týdny
Chrudim – Mnohé zdarma získané nemovitosti mohou být pro město „danajským darem“. Zdaleka ne všechno však lze měřit potenciální finančním ziskem....Celý článek »
vydáno před 5 let 7 týdnů
Chrudim – Zdejší radnice se může pouze chlubit svou vzornou péčí o hroby a místa posledního odpočinku významných osobností. V nedávné minulosti třeba...Celý článek »
vydáno před 5 let 40 týdnů
Chrudim - Město zrestaurovalo hrob svého slavného rodáka Jana Nepomuka Štěpánka, významné osobnosti českého národního obrození. Oprava hrobu na...Celý článek »
vydáno před 5 let 49 týdnů
Chrudim – Funerální turistika zažívá v posledních letech nebývalý rozkvět. Lidé rádi cestují k hrobům velikánů a známých osobností, města proto...Celý článek »