Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 4 roky 18 týdnů
Chrudim – Koncem října byla ukončena stavební obnova hrobky rodiny Popperových, která se nachází na hřbitově U Kříže. Smlouva o bezúplatném...Celý článek »
vydáno před 4 roky 42 týdny
Chrudim – Mnohé zdarma získané nemovitosti mohou být pro město „danajským darem“. Zdaleka ne všechno však lze měřit potenciální finančním ziskem....Celý článek »
vydáno před 6 let 22 týdny
Chrudim – Dostavit a zkompletovat by potřebovala zeď na hřbitově u Václava, přesto se teď radnice rozhodla pustit do oprav plotu hřbitova u Kříže. V...Celý článek »
vydáno před 6 let 28 týdnů
Chrudim – Málokdo dnes ve městě tuší, že před 100 lety se zde nacházela továrna na boty, která zásobovala prakticky celé tehdejší mocnářství. Za...Celý článek »
vydáno před 8 týdnů 3 dny
Chrudim – Právní oddělení na popud vedení města usiluje od září o převzetí pomníku národního buditele Karla Pippicha do majetku města, aby se mohl...Celý článek »
vydáno před 16 týdnů 2 dny
Chrudim – V minulosti už se některá vojenská pohřebiště revitalizovala. Město Chrudim by příští rok mohlo z dotace od Ministerstva obrany upravit...Celý článek »
vydáno před 24 týdny 1 den
Chrudim – Na valné hromadě společností Technické služby a Sociální podnik města Chrudim se mimo jiné řešila otázka převodu chrudimských hřbitovů do...Celý článek »
vydáno před 1 rok 49 týdnů
Chrudim − Na starostu Františka Pilného (ANO 2011) se v těchto dnech dopisem obrátil vzdálený potomek Kašpara Mašla, který žil v  ...Celý článek »
vydáno před 3 roky 9 týdnů
Chrudimsko – V chrudimském okrese byly nově prohlášeny za kulturní památku dva objekty: venkovská usedlost v Mravíně a hrobka Lilienwaldů a Šlechtů z...Celý článek »
vydáno před 3 roky 15 týdnů
Chrudim – Čas od času se musí buď strážníci, nebo sama republiková policie potýkat i s případy podstatně smutnějšími, než jsou uhynulé kočky a kuny v...Celý článek »