Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 8 týdnů 1 den
Nasavrky – Skanzen Země Keltů pořádá v sobotu 24. února od 6 hodin orientační závod s historickým podtextem a příběhem naladěným do mytického a...Celý článek »
vydáno před 1 týden 6 dnů
Chrudim – V sobotu 25. listopadu se na Resselově náměstí v Chrudimi pokusí Kateřinské posvícení přiblížit atmosféru dlouholeté tradice...Celý článek »
vydáno před 30 týdnů 8 hodin
Nasavrky – Léto definitivně končí, protože právě přichází podzimní rovnodennost. Je to okamžik, kdy Slunce vstupuje do znamení Vah a začíná...Celý článek »
vydáno před 1 rok 1 týden
Chrudim – V sobotu 26. listopadu od 9 hodin bude na Resselově náměstí probíhat tradiční Kateřinské posvícení. Měšťanská restaurace Muzeum si...Celý článek »
vydáno před 2 roky 24 týdny
Chrudim – Dnes sice není 27. prosince a Den přípitků, ale je sváteční den a svátky začínají s podzimem i pro všechny vinaře. Patří mezi jejich...Celý článek »
vydáno před 2 roky 25 týdnů
Nasavrky – V sobotu 30. října můžete oslavou keltského svátku zvaného Samhain zakončit sezónu v nedalekém archeoskanzenu. Pro malé i velké...Celý článek »
vydáno před 2 roky 25 týdnů
Nasavrky – Pokud se chcete ještě než spadne listí pokochat pohledem na krásný zářivě žlutý kaštanový sad, vyražte už tuto sobotu na farmářské trhy a...Celý článek »
vydáno před 3 roky 29 týdnů
Chrudim – V pondělí si připomeneme svatého patrona a ochránce Čech, knížete Václava. Režim opatření k zamezení šíření „čínské chřipky“ nám od...Celý článek »
vydáno před 3 roky 35 týdnů
Nasavrky – Co jedli například Kelti, naši předci, kteří v české kotlině žili před více než dvěma tisíci lety? Výpravu do historie keltského...Celý článek »
vydáno před 4 roky 25 týdnů
Chrudim - Slunečné dny nás letos doprovodily až k tradičnímu Kateřinskému posvícení, které je letos poměrně brzo, a tak ho můžete navštívit již...Celý článek »