Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 25 týdnů 2 dny
V sobotu 21. října se uskutečnilo 5. dětské sochání. Již tradičně ho vede akademický sochař Jan Pospíšil z Hořic. V letošním roce bylo vyhlášeno téma...Celý článek »
vydáno před 26 týdnů 2 dny
Slatiňany/Škrovád – Nepropásněte možná poslední příležitost vytvořit si pod dohledem zkušených lektorů své vlastní sochařské dílo v malebném...Celý článek »
vydáno před 1 rok 26 týdnů
Škrovád – Podzim už se hlásí a s ním je tu opět díky Okrašlovacímu spolku Škrovád oblíbené kamenosochání ve škrovádských skálách pod vedením...Celý článek »
vydáno před 2 roky 6 dnů
O Květné neděli jsem se již zmínil. Také se jí říká Smrtná. Vynáší se Morana. Někde se jí říká Mařena. Moréna, Smrtka, Smrtholka. Je to původně...Celý článek »
vydáno před 3 roky 13 týdnů
Pardubický kraj/Bojanov – Přestože se Ředitelství silnic a dálnic pochlubilo, kolik tun soli během posledních 24 hodin vysypalo na dálnice a silnice...Celý článek »
vydáno před 4 roky 15 týdnů
Chrudim – První víkend roku 2020 je před námi, někomu z nás končí dovolená, dětem pomalu prázdniny. Přiblížila se tradiční tříkrálová sbírka,...Celý článek »
vydáno před 4 roky 17 týdnů
Chrudim – Vánoce jsou za dveřmi. Stromeček již jistě stojí na svém čestném místě v pokoji, dárky jsou nakoupeny a každoroční masakr nebohých ryb je...Celý článek »
vydáno před 4 roky 20 týdnů
V neděli odpoledne, 24. listopadu, pořádal Okrašlovací spolek Škrovád soutěž jablečných moučníků, Škrovádskou buchtu. Principál loutkářského souboru...Celý článek »
vydáno před 4 roky 1 týden
Okrašlovací spolek Škrovád se snaží navázat na starou kamenickou tradici ve zdejších lomech. Ze škrovádského pískovce vzniklo v okolí mnoho staveb a...Celý článek »
vydáno před 4 roky 1 týden
Chrudim – První týden prázdnin bývá tradičně orámovaný svátkem věrozvěstů Cyrila s Metodějem a jejich údajnou protestantskou protiváhou, Jenem Husem...Celý článek »