Chrudimské noviny ČOČKOVÝ SALÁT

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

ČOČKOVÝ SALÁT

Čočkový salát je sytý a chuťově výrazný pokrm, který můžeme jíst nastudeno, ale lze jej také konzumovat ohřátý. Díky použitým surovinám je velmi výživný a přesto dietní. Jeho velká výhoda je, že příprava je velmi rychlá – nejdéle trvá uvaření čočky. I tu lze však pořídit sterilovanou.

 

SUROVINY:

250 g čočky (lepší je drobnozrnná, nerozváří se a snadněji se promíchá s ostatními surovinami)

1 malá plechovka kukuřice
1 malá plechovka hrášku

černé či zelené olivy bez pecek (pokrájíme na kolečka)

kapary

sušená rajčata naložená v olejovém nálevu s kořením

kapary

sůl

2 lžíce cukru

2-3 lžíce vinného octu

2-3 lžíce panenského olivového oleje

saturejka

tymián

a

 

Uvařenou vlažnou čočku vysypeme do mísy, přidáme, kukuřici, hrášek, nakrájené olivy, kapary a na menší kousky pokrájená sušená rajčata a koření (nejlépe čerstvé).

a
Dle potřeby lehce osolíme (není třeba), zasypeme cukrem, okyselíme a nakonec zalijeme olejem. Dobře promícháme.

a

Elena

Reklama