Chrudimské noviny KAKAOVO-SMETANOVÉ ŘEZY

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

KAKAOVO-SMETANOVÉ ŘEZY

Snadné, chutné, efektní a hlavně oblíbené mezi dětmi, a to díky vzhledově podobným a „zaručeně zdravým“ tyčinkám Kinder… často s trvanlivostí až několik měsíců. Trvanlivost těchto řezů je díky čerstvým surovinám maximálně 1 týden, ale toho se málokdy stejně dočkají.

Suroviny

Těsto:

100 g polohrubé mouky (lze použít i plnohodnotnou celozrnnou)
50 g přírodního cukru
3 vejce
2 lžíce kakaa
½ prášku do pečiva
1 lžíce oleje

Náplň:

100 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
250 g měkkého tvarohu
200 g zakysané smetany (postačí 12-14% tuku)
70 g másla
1 lžička želatiny rozpuštěná v troše teplé vody

Postup:

Na těsto vyšlehejte vejce a cukr do husté pěny a nakonec přidejte olej.

Zlehka ručně zašlehejte předem promíchané sypké suroviny. Dobře promíchané těsto vlijte v tenké vrstvě na velký plech vyložený pečícím papírem,

vložte do rozpálené trouby na 175°C a pečte 6-8 minut podle výkonu trouby. Jakmile začne vonět, vyzkoušejte, zda je propečené a vyjměte z trouby.

Těsto necháme vychladnout a mezitím si připravíme náplň. Vyšlehejte máslo s cukrem do hladké krémové hmoty, přidejte tvaroh a zakysanou smetanu. Nakonec zašleháme rozpuštěnou želatinu. Vychladlé těsto rozdělíme uprostřed na poloviny a jednu pokryjeme náplní.

Druhou polovinu opatrně a přesně položíme na náplň, překryjeme pečícím papírem nebo alobalem,

zatížíme prkénkem nebo plechem, na něž postavíme malý hrnec s vodou a necháme v chladu asi 2-3 hodiny. Nakonec rozkrájíme na libovolné řezy.

Elena

Reklama