Chrudimské noviny NEKYNUTÉ LÍVANCE

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

NEKYNUTÉ LÍVANCE

 

Tip na rychlý oběd či večeři podle mé tety.


Suroviny:

170 g hladké nebo polohrubé mouky
350 ml mléka
2 celá vejce
½ prášku do pečiva
2 polévkové lžíce cukru krupice
sůl
vanilkový cukr
citrónová kůra

Postup:
Všechny suroviny vložíme do hlubší mísy

a šlehačem nebo metličkou dobře promícháme. Necháme ½ hodiny v chladu stát, aby mouka nabobtnala.

Na pánvi nebo lívanečníku rozehřejeme olej a po obou stranách smažíme.

Lívance lze podávat se skořicí a cukrem, s džemem, tvarohovým krémem nebo i jako pancake s javorovým sirupem. Kdo navštívil Hájenku v Kersku, jistě nezapomene na lívance se zakysanou smetanou a švestkovými povidly.

 


TIP:
Lze použít i ještě tekuté zkyslé mléko. Lívance jsou pak kypřejší a těsto hustší, dokonce lépe se s ním pracuje.

 

Elena

Reklama

Obrázek uživatele Jakub Valenta
#91 Jakub Valenta 9. Únor 2012 - 19:54
Mňam! :)
Obrázek uživatele Aknelka
#95 Aknelka 21. Únor 2012 - 21:54
Jj, tak je dělá tchýně...jsou úplně jiné než s kvasnicemi :)
Obrázek uživatele Green
#97 Green 24. Únor 2012 - 8:45
Díky za tip! Občas kupuju lívance v prášku s ovesnými vločkami, protože to je rychlé a dobré. Teď ale stojí už přes 30 Kč a pokud porovnám tento recept a ty kupované, tak tyhle jsou úplně super. MŮJ TIP: přidala jsem do těsta ovesné vločky a nemá to chybu. Navíc za pár korun je jídlo pro spoustu lidí. Vřele doporučuji!!!